Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎN 26 NOIEMBRIEInvestitorii London Stock Exchange supun votului preluarea Refinitiv

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Investitorii London Stock Exchange supun votului preluarea Refinitiv

Acţionarii London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei din Londra (LSE), îşi vor exprima în data de 26 noiembrie votul cu privire la preluarea pe 27 de miliarde de dolari a furnizorului de informaţii financiare Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters), anunţă Reuters.

În august, London Stock Exchange Group a decis să cumpere Refinitiv, care este cel mai important rival al portalului de ştiri Bloomberg. Afacerea va extinde semnificativ divizia de informaţii financiare a LSE, reducând dependenţa operatorului bursier de veniturile din tranzacţionare. Bursa din Londra va deveni, astfel, un distribuitor major de date financiare.

Amintim că, luna trecută, Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX), operatorul Bursei din Hong Kong, a renunţat la oferta sa de preluare a London Stock Exchange Group Plc, în condiţiile în care nu a reuşit să convingă managementul LSE să aprobe această tranzacţie. Încă de când a primit oferta de la piaţa asiatică, operatorul bursei londoneze a anunţat că rămâne angajat în procesul de preluare a Refinitiv, iar HKEX a subliniat, după lansarea ofertei pentru LSE, că tranzacţia propusă pieţei britanice va continua doar dacă preluarea Refinitiv va fi anulată.

Potrivit legilor din Marea Britanie, HKEX nu mai poate lansa o ofertă pentru preluarea LSE timp de cel puţin şase luni decât dacă: managementul pieţei britanice acceptă o propunere; un alt grup depune o ofertă pentru operatorul de piaţă din Londra; au loc alte evenimente care sunt considerate că schimbă semnificativ circumstanţele LSE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS