ÎN ACEST AN,"Kruk" se aşteaptă la peste 37.000 de angajamente de plată încheiate

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 15 noiembrie 2012

"Kruk" se aşteaptă la peste 37.000 de angajamente de plată încheiate

"Kruk International", companie specializată în managementul colectării de creanţe, a încheiat în prima jumătate a acestui an un număr de 17.500 de angajamente de plată cu debitorii din portofoliul său, a declarat, ieri, Isabela Iacob, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă. Compania a încheiat un număr total de 37.000 de angajamente de plată anul trecut, iar reprezentanţii firmei estimează că, la finele acestui an, acest număr va fi depăşit.

Isabela Iacob a detaliat: "Ne aşteptăm ca, în a doua parte a anului, angajamentele de plată încheiate cu debitorii să fie într-un număr mai mare, având în vedere că în această toamnă am demarat şi o campanie educaţională, în acest sens. Astfel, numărul angajamentelor încheiate anul trecut va fi depăşit, în 2012".

Iacob: "Rata medie a unui angajament de plată a scăzut cu circa 50 de lei"

Totodată, în acest an, valoarea medie a unei rate plătite printr-un angajament încheiat cu Kruk a scăzut cu circa 50 de lei, comparativ cu anul trecut, au observat oficialii companiei.

Iacob a adăugat: "Anul trecut, valoarea medie a unei rate era de 320 de lei, anul acesta fiind de 271 de lei. Această scădere este datorată faptului că am prelungit perioada angajamentului de plată. Am găsit această soluţie deoarece pentru noi contează ca suma stabilită de plată să fie favorabilă persoanei debitoare, să o poată plăti".

Pentru plata datoriilor, 60% dintre români renunţă la plăcerile proprii, vacanţe şi cadouri

Pentru a scăpa de datorii, peste 60% dintre români ar fi dispuşi să renunţe la cheltuielile dedicate plăcerilor personale, dar şi la cadouri, vacanţe sau excursii de weekend, arată un sondaj online comandat recent de companie.

Jumătate dintre respondenţii care au participat la sondaj cred că ratele către bancă ar trebui să aibă întâietate la returnare, pentru a elimina riscul de a fi înregistraţi în baza de date a unui birou de credit. Pe lista priorităţilor sunt apoi ierarhizate chiria sau rata la casă (45%) şi datoriile la utilităţi sau abonamentele telefonice (44%).

Potrivit sondajului, un român din trei recunoaşte că bugetul personal s-a înrăutăţit anul acesta, deoarece a avut mari întârzieri la plata datoriilor. Peste un sfert dintre cei chestionaţi îşi doresc ca în 2013 să-şi planifice mai bine veniturile şi cheltuielile, iar unul din zece vrea să scape de datorii până la sfârşitul acestui an, mai arată cercetarea. Sondajul online comandat de "Kruk International" a fost efectuat în perioada 6-12 noiembrie 2012, pe un număr de 5.681 de respondenţi din întreaga ţară.

"Kruk International SRL" face parte din grupul polonez cu acelaşi nume, compania fiind înfiinţat în urmă cu cinci ani. "Kruk" este lider pe piaţa de management a creanţelor comerciale din Polonia. Compania din ţara noastră este un jucător important pe piaţa achiziţiei de portofolii de creanţe, în special de la bănci. 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro