ÎN ADUNAREA DE IERIAcţionarii Alro au aprobat modificarea condiţiilor facilităţii de credit, încheiată în 2015

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2020

Eximbank va fi noul coordonator al sindicatului de bănci creditoare

Acţionarii Alro Slatina (ALR) au aprobat, în adunarea de ieri, încheierea unui act adiţional de modificare şi reconfirmare a Contractului de Facilitate de Credit în valoare de 235,12 milioane de dolari, încheiat în luna decembrie a anului 2015 cu un sindicat coordonat de Raiffeisen Bank International (act ce a fost modificat de patru ori între noiembrie 2017 şi februarie 2020), se arată într-un raport al producătorului de aluminiu remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, acţionarii au aprobat prelungirea scadenţei liniei de credit, în valoare de până la 120 milioane dolari, până la 20 noiembrie 2023 şi prelungirea liniei de credit utilizată pentru emiterea de acreditive şi scrisori de garanţie, în valoare de 30 milioane de dolari, până la data de 29 februarie 2024.

Totodată s-a dat undă verde modificării componenţei sindicatului de bănci care va fi coordonat de către Banca de Export-Import a Romaniei (Eximbank).

De asemenea, s-a aprobat încheierea cu noul sindicat de bănci a unui contract de ipotecă asupra bunurilor imobile principale ale Alro şi a unui contract de ipotecă asupra unor bunuri mobile deţinute de societate (în ambele cazuri, bunurile mobile sau imobile fac şi obiectul contractelor de ipotecă mobiliară/imobiliară din 14 decem- brie 2015, 16 noiembrie 2017 şi 11 ianuarie 2019).

De menţionat că fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, ce la jumătatea anului aveau 23,21% din Alro prin Pavăl Holding, nu au participat la adunare, după cum reiese din raportul companiei.

Luna trecută, Departamentul de Comerţ al Statelor Unite a stabilit un tarif antidumping preliminar cu aplicare imediată de 83,94% pentru tablele din aliaje de aluminiu fabricate de Alro cu sunt importate în SUA. Grupul din Slatina consideră că plângerea, ce a fost înaintată de Asociaţia Aluminiului din Statele Unite, este nefondată, calculele care stau la baza acesteia fiind eronate şi intenţioneaza să îşi apere cu fermitate poziţia în faţa autorităţilor americane.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Alro Slatina a raportat un profit net consolidat de 253,66 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cel de 79,7 milioane de lei din primele şase luni ale lui 2019. Rezultatul a apărut îndeosebi datorită sumei 486,56 milioane de lei recunoscută în primul semestru din acest an la categoria venituri operaţionale, fiind legată de aprobarea aplicării schemei de compensare EU-ETS pentru anul 2019 şi primele sase luni ale anului 2020, pe de o parte, si de vânzarea de drepturi de emisii pe de altă parte, după cum reiese din raportul semestrial al emitentului.

La data de 30 iunie a acestui an, Grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda şi controlat de miliardarul rus Vitali Machitski, deţinea 54,19% din producătorul de aluminiu din Slatina iar Fondul Proprietatea avea 10,21% din Alro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro