ZIARUL BURSA

11 noiembrie 2020
Ediţia din 12.04.2024
La revedere, America!

CORESPONDENŢĂ DIN SUALa revedere, America!

Dorel NăsuiInternaţional / 11 noiembrie 2020

Dorel Năsui

Nimic nu e făcut să ţină o veşnicie. Nici măcar marile imperii. Istoria are felul ei specific de a se scrie, bazat pe evenimente cauzale, dar şi aleatorii, astfel că viitorul nu se poate prezice doar pe baza evoluţiei trecute.

Îmbogăţirea fără just temei

Gheorghe PipereaConsultanţă juridică / 11 noiembrie 2020

Gheorghe Piperea

În doctrina de drept şi în jurisprudenţă există principiul (ne)îmbogăţirii fără justă cauză, care impune ca niciun patrimoniu să nu se mărească pe seama micşorării altui patrimoniu, fără JUST titlu. Adică, şi mai simplu, nimeni să nu se îmbogăţească din sărăcirea altuia şi nici să nu facă averi din despăgubiri sau din captivitatea altuia.

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea a 22% din reţeaua principală de termoficare din Bucureşti

M.G.Companii / 11 noiembrie 2020

Contractul are o valoare de 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde reprezintă fonduri europene nerambursabile 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat, ieri, contractul de finanţare pentru reabilitarea a 210 km din reţeaua principală de termoficare. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor începe anul următor, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru selectarea constructorului.

Liviu Rogojinaru

Mediul de afaceri, adaptat provocărilor economice din pandemie

George MarinescuCompanii / 11 noiembrie 2020

Ministerul Economiei, Ener­giei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) gestionează acum peste 50.000 de firme care au accesat programele de finanţare a IMM-urilor şi a companiilor mari, număr care este cu mult mai mare decât toate firmele care au accesat fonduri europene în ultimii 13 ani, a afirmat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în ministerul respectiv.

Marriott deschide al treilea hotel Moxy în Japonia

Marriott deschide al treilea hotel Moxy în Japonia

A.V.Internaţional / 11 noiembrie 2020

Moxy Osaka Shin Umeda se adresează în principal milenialilor 

Lanţul american Marriott International Inc. şi-a extins portofoliul de hoteluri Moxy din Japonia prin deschiderea celei de-a treia unităţi de cazare sub acest brand, Moxy Osaka Shin Umeda, care are 288 de camere.

Richard PilgerSursa foto: https://nbcnews.com/

ÎN PLIN SCANDAL AL ALEGERILOR PREZIDENŢIALEŞeful secţiei de procurori specializaţi în infracţiuni electorale din SUA a demisionat

M.G.Internaţional / 11 noiembrie 2020

Procurorul-şef specializat în infracţiuni electorale din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, Richard Pilger, a demisionat în semn de protest, după ce procurorul general al Statelor Unite, Bill Barr, a dat undă verde deschiderii de anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA, înaintea validării rezultatelor oficiale ale scrutinului, scrie CNN.

Investiţiile în materii prime, de preferat sectorului imobiliar

ORIGO COMMODITIES, DESPRE PERIOADE DE CRIZĂ:Investiţiile în materii prime, de preferat sectorului imobiliar

V.R.Internaţional / 11 noiembrie 2020

Pieţele se confruntă zilnic cu incertitudini, iar volatilitatea tinde să fie severă în cazul perturbărilor globale la scară largă, cum sunt crizele economice, dezastrele naturale sau pandemiile, este de părere Sunoor Kaul, cofondator al Origo Commodities, care menţionează că actuala criză generată de coronavirus are deja un impact asupra comerţului şi tranzacţiilor globale, iar în astfel de scenarii, investitorii ar trebui să se orienteze către mărfuri, ca o măsură de hedging.

Motive de îngrijorare

Cornel CoditaEditorial / 11 noiembrie 2020

Cornel Codita

Cînd vrea să sublineze iminenţa unor consecinţe negative grave, Preşedintele Iohannis apelează cel mai frecvent la expresia "sunt îngrijorat"... după care urmează desemnarea faptului, evenimentului, procesului purtător al pericolelor care stau să se prăvale peste noi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 11 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 11 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 11 noiembrie 2020

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut peste aşteptări şi în octombrie 2020, până la 39 de puncte, cel mai scăzut nivel din ultimele 7 luni, de la 56,1 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi uşor sub...

Lecţii online de istorie pentru diaspora

O.D.Miscellanea / 11 noiembrie 2020

Şcoala online are şi părţile ei bune, iar cu ocazia "descoperirii" învăţământului de la distanţă au fost lansate mai multe proiecte interesante, care nu presupun costuri ridicate şi se pot adresa unor cursanţi aflaţi la mare distanţă.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo