ÎN ADUNAREA DIN 3 OCTOMBRIEAcţionarii Turism Felix vor alege un nou Consiliu de Administraţie

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 august 2020

Acţionarii Turism Felix vor alege un nou Consiliu de Administraţie

Consiliul de Administraţie al Turism Felix (TUFE) a convocat acţionarii companiei, pentru data de 3 octombrie, la o adunare ordinară şi una extraordinară, cu o serie de puncte pe ordinea de zi, între care operarea unor modificări ale Actului Constitutiv al societăţii, precum şi alegerea membrilor board-ului ce în prezent este condus de Mihai Fercală, pentru un mandat de doi ani, se arată într-un raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, pe lângă preşedintele Mihai Fercală, Consiliul de Administraţie al companiei de turism balnear mai este compus din Tudor Ciurezu şi Gheorghe Cotrău, dar între modificările Actului Constitutiv ce vor fi supuse la vot acţionarilor la începutul lui octombrie se găseşte prevederea ca board-ul să fie format din cinci membri.

Convocarea vine la solicitarea SIF Transilvania (SIF3), ce deţine 63,2% din Turism Felix şi care, sub noua conducere executivă a lui Marius Moldovan, a început să schimbe Consiliile de Administraţie ale societăţilor din portofoliu, ce fuseseră alese în timpul în care SIF-ul din Braşov era condus de Mihai Fercală. La jumătatea acestei luni, board-ul Turism Felix refuzase convocarea acţionarilor pe motiv că la cererea de convocare nu fusese anexată documentaţia din care să rezulte că semnatarii sunt reprezentanţii legali ai SIF Transilvania.

În data de 25 august, board-ul Şantierului Naval Orşova (SNO), societate al cărei preşedinte este tot Mihai Fercală şi care este deţinută în proporţie de aproape 50% de SIF-ul din Braşov, a anuţat la BVB convocarea acţionarilor pentru data de 2 octombrie, cu puncte asemănătoare întâlnite acum în cazul Turism Felix.

Recent, SIF Transilvania ca acţionar majoritar al Aro Palace Braşov şi THR Marea Neagră l-a desemant pe Constantin Frăţilă ca preşedinte al Consiliilor celor două societăţi, voturile SIF-ului fiind exercitate ca urmare a hotărârii Directoratului, condus de Marius Moldovan.

Dar Constantin Frăţilă este membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, calitate din care a participat la desemnarea componenţei actualului Directorat condus de Moldovan. Practic Frăţilă l-a numit director pe Marius Moldovan şi îi supraveghează activitatea în conducerea SIF Transilvania, iar Moldovan l-a numit pe Frăţilă în conducerea a două companii importante din portofoliul SIF3 şi îi supraveghează activitatea.

Pe lângă SIF Transilvania, în acţionariatul Turism Felix se mai găseşte SIF Oltenia (SIF5), cu o deţinere de 28,97% din capitalul societăţii.

Activitatea companiei de turism balnear este puternic afectată de declanşarea şi extinderea crizei sanitare şi economice generată de Covid-19, astfel încât, pentru primele şase luni ale acestui an, Turism Felix a înregistrat o pierdere de 8,95 milioane de lei, cu mult peste cea de la jumătatea anului trecut, de 0,37 milioane de lei, în condiţiile scăderii cu 57% a veniturilor, până la 14,41 milioane de lei.

Raportat la preţul de închidere al acţiunilor TUFE din data de 25 august, de 0,338 lei, capitalizarea emitentului era de aproape 168 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro