ZIARUL BURSA

27 august 2020
Ediţia din 23.10.2024
Autorităţile din Marmaris declară că au pandemia sub control

CORESPONDENŢĂ DIN TURCIA Autorităţile din Marmaris declară că au pandemia sub control

Adelina ToaderCompanii / 27 august 2020

Turcia ocupă de ani buni un loc fruntaş în topul destinaţiilor preferate de turiştii români. În timp ce multe ţări europene continuă să îşi închidă graniţele sau să ia măsuri drastice pentru primirea turiştilor, Turcia, deşi intrată târziu pe lista ţărilor pentru care nu se impune izolare la întoarcerea în ţară, încearcă să ia avânt şi chiar să prelungească sezonul pentru a primi cât mai mulţi turişti.

Băncile americane şi-au redus profitul cu 70% în trimestrul al doilea

DATELE FEDERAL DEPOSIT INSURANCE ARATĂ: Băncile americane şi-au redus profitul cu 70% în trimestrul al doilea

A.V.Internaţional / 27 august 2020

Instituţiile de credit din SUA şi-au diminuat câştigurile din cauza provizioanelor de miliarde de dolari constituite pentru pierderile din potenţialele împrumuturi neperformante  

Credite de zeci de miliarde de dolari care păreau sănătoase în martie sunt acum sub semnul întrebării

Industria bancară din SUA şi-a diminuat cu 70% profiturile în perioada aprilie - iunie 2020, faţă de acelaşi interval din 2019, din cauza dobânzilor mici şi a problemelor economice generate de pandemia de

Covid-19, care au pus presiune atât pe băncile mici, cât şi pe cele mari.

Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, ne-a declarat: "În mod evident, nu există condiţionări de tip «fonduri europene contra armament european»".

AMENINŢĂRI DIN HEXAGON Înzestrarea Armatei, condiţionată de companiile franceze?

George MarinescuCompanii / 27 august 2020

Programul de înzestrare a Armatei Române este unul de interes naţional, dar care interferează puternic cu interesele particulare ale companiilor de armament din întreaga lume. Modul în care conducerea Ministerului Apărării Naţionale a ales să deruleze anumite achiziţii a nemulţumit pe rând companiile europene şi cele americane, dar, până de curând, niciuna dintre acestea nu şi-a permis să îi atenţioneze pe reprezentanţii noştri că România ar fi cumva obligată, cel puţin moral, să cumpere armament şi tehnică militară numai de la anumite firme.

"Va continua degringolada veniturilor şi creşterea cheltuielilor şi a împrumuturilor bugetare"

GELU DIACONU, FOST PREŞEDINTE ANAF: "Va continua degringolada veniturilor şi creşterea cheltuielilor şi a împrumuturilor bugetare"

Emilia OlescuMacroeconomie / 27 august 2020

4,7% din PIB - deficitul bugetar la şapte luni  

"Fostul şef al ANAF: "Până la sfârşitul anului, deficitul va fi cu două cifre...undeva spre 10-11%"

Cîţu: "România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar faţă de estimarea iniţială"

Va continua degringolada veniturilor şi creşterea cheltuielilor şi a împrumuturilor bugetare, până la sfârşitul anului, când deficitul va fi cu două cifre...undeva spre 10-11%, este de părere Gelu Diaconu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

"Notificarea Statelor Unite privind reimpunerea sancţiunilor este inadmisibilă"

MINISTERUL IRANIAN DE EXTERNE: "Notificarea Statelor Unite privind reimpunerea sancţiunilor este inadmisibilă"

Mihai GongoroiInternaţional / 27 august 2020

Notificarea Statelor Unite privind începerea demersurilor pentru reimpunerea sancţiunilor asupra Iranului este "inadmisibilă", susţine Ministerul iranian de externe într-o declaraţie de presă transmisă ieri Redacţiei. Notificarea a fost transmisă oficial Consiliului de Securitate al ONU săptămâna trecută, termenul până la reimpunerea unei serii de sancţiuni fiind de 30 de zile. Sancţiunile sunt programate să includă şi o extindere a embargoului privind livrarea de armament către şi dinspre Iran.

"Până la finalul anului ar trebui să avem funcţional sistemul garanţie-depozit în retail"

COSTEL ALEXE, MINISTRUL MEDIULUI: "Până la finalul anului ar trebui să avem funcţional sistemul garanţie-depozit în retail"

Mihai GongoroiMiscellanea / 27 august 2020

Gropile de gunoi, folosite mai nou în scop electoral 

Până la finalul anului ar trebui ca în România să fie funcţional sistemul garanţie-depozit în retail, a declarat ieri Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul unei conferinţe. Acest sistem, care presupune plata unei sume de bani pentru returnarea recipientelor din sticlă, plastic şi aluminiu, ar urma să mai rezolve din problemele cu deşeurile reciclabile ale României.

iHunt raportează un profit net de 1,88 milioane lei, în primul semestru

FAŢĂ DE O PIERDERE ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2019 iHunt raportează un profit net de 1,88 milioane lei, în primul semestru

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 august 2020

Cezar Stroe: "Rezultatele ne permit să ajustăm estimările din buget, în sensul majorării rezultatului net aşteptat pentru finalul anului, de la 2,8 milioane lei la peste patru milioane lei" Astăzi, acţionarii iHunt au pe ordinea de zi aprobarea unui program de emisiune de obligaţiuni, pentru care se doreşte listarea la BVB  

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a raportat pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 1,88 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,61 milioane de lei, la jumătatea anului trecut, rezultat apărut în condiţiile creşterii cifrei de afaceri la 14,72 milioane lei, cu 52,4% peste cea de la finele primului semestru din 2019, reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 August 2020

MACRO NEWSLETTER 26 August 2020

Macroeconomie / 27 august 2020

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat creşterea anuală şi în iunie 2020, până la 3,5%, de la 3,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,3% în luna...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo