ÎN ANUL 2022Cifra de afaceri a Trencadis a crescut la 121 milioane de lei

S.B.
Companii / 1 februarie

Cifra de afaceri a Trencadis a crescut la 121 milioane de lei

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software complexe pentru sectorul guvernamental şi cel de business, a înregistrat o cifră de afaceri de 121 milioane lei (24,5 milioane de euro) în 2022, în creştere cu 21% faţă de anul precedent.

2022 a fost pentru Trencadis anul regândirii filosofiei de business cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai bine pregătite companii de IT cu activitate semnificativă în sectorul public pentru a începe în perioada următoare noi proiecte majore de transformare digitală a relaţiei statului cu cetăţeanul şi cu mediul de afaceri.

"Rezultatele estimate la începutul anului trecut au fost depăşite şi pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creştere faţă de 2022 datorită competenţelor profesionale ale echipei noastre şi livrării în cele mai bune condiţii a proiectelor complexe de transformare digitală în care ne implicăm ca integrator. Prin regândirea filosofiei de business, am luat opţiunea de a deveni cel mai mare integrator românesc pe piaţa IT din sectorul public şi lucrăm în acest demers împreună cu parteneri, subcontractori şi furnizori", a declarat Marian Murguleţ, CEO Trencadis.

Ce a influenţat creşterea companiei Trencadis în 2022

Cifra de afaceri din 2022 a fost susţinută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice şi de livrare infrastructură hardware şi software. De asemenea, au contribuit la evoluţia cifrei de afaceri investiţiile în competenţele tehnice ale echipei şi în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluţii de tip Big Data. În acest context, Trencadis caută în continuare specialişti pentru roluri precum Project Manageri, Business Analişti, Arhitecţi de sisteme şi specialişti Big Data şi AI.

Creşterea companiei Trencadis din anul 2022 s-a bazat astfel pe regândirea filosofiei de business, cunoaşterea foarte bună a pieţei de profil şi a partenerilor de business din domeniul IT şi pe o nouă strategie de finanţare. În ceea ce priveşte strategia de finanţare, parteneriatul cu EximBank a avut un rol important în derularea business-ului Trencadis în condiţii excelente având în vedere impactul financiar al unor proiecte precum Edulib de zeci de milioane de euro. Proiectul Edulib presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaţionale deschise şi integrarea şi valorificarea de resurse digitale de tip resursă educaţională deschisă.

Proiecte de transformare digitală începute în anul 2022

Trencadis a continuat o serie de proiecte începute anterior în domeniul transformării digitale a administraţiei publice şi, în acelaşi timp, a lansat implementarea a opt proiecte noi de digitalizare a sectorului public.

Printre proiectele în lucru şi începute până în anul 2022 se numără platforma digitală cu resurse educaţionale deschise Edulib, implementarea unui sistem informatic integrat pentru Primăria Fălticeni, servicii informatice pentru implementarea unei platforme integrate (municipiul Vatra Dornei) şi crearea unui sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative din Primăria Câmpulung Moldovenesc.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro