Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ÎN CADRUL OFERTEI PUBLICE RECENT ÎNCHEIATĂSIF Transilvania a vândut 4,79 milioane de acţiuni Turism Felix

A.I.
Piaţa de Capital /

SIF Transilvania a vândut 4,79 milioane de acţiuni Turism Felix

SIF Transilvania (SIF3) a vândut 4,798 milioane de acţiuni Turism Felix (TUFE), echivalentul a circa 0,97% din societate, în oferta publică derulată de compania de turism balnear între 26 august şi 8 septembrie, se arată într-un raport al societăţii de investiţii financiare din Braşov postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile au fost vândute la preţul de 0,4 lei/acţiune, valoarea totală a tranzacţiei fiind de 1,919 milioane de lei. În urma acestei operaţiuni, deţinerea SIF Transilvania în capitalul social al Turism Felix a scăzut de la 63,2% la 62,24%, se mai arată în rapotul societăţii.

Anterior, SIF-ul anunţase că, în data de 4 septembrie, a subscris 313,579 milioane de acţiuni în cadrul ofertei derulată de compania de turism balnear, în condiţiile în care alocarea urma să se facă pro-rata. În acea zi, acţiunile TUFE încheiaseră şedinţa burieră la 0,33 lei.

Prin operaţiunea de piaţă, ce a fost intermediată de IFB Finwest, Turism Felix a ţintit răscumpărarea a 4,84 milioane de acţiuni proprii. În cadrul ofertei au fost subscrise în total 316,446 milioane de acţiuni TUFE, suma totală plătită pentru titlurile achiziţionate fiind de 1,937 milioane de lei. Tranzacţia aferentă operaţiunii de piaţă s-a realizat în data de 9 septembrie 2020 şi a fost decontată la 11 septembrie.

Activitatea Turism Felix este puternic afectată de declanşarea şi extinderea crizei sanitare şi economice generată de Covid-19, astfel încât, pentru primele şase luni ale acestui an, Turism Felix a înregistrat o pierdere de 8,95 milioane de lei, cu mult peste cea de la jumătatea anului trecut, de 0,37 milioane de lei, în condiţiile scăderii cu 57% a veniturilor, până la 14,41 milioane de lei.

Pe lângă SIF Transilvania, SIF Oltenia (SIF5) are 28,97% din capitalul societăţii de turism balnear.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie