Abonament gratuit

ÎN COLABORARE CU OPERATORUL AERIAN ELEN ORANGE2FLYAcţionarii Christian Tour aduc o companie aeriană pe piaţa noastră

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Acţionarii Christian Tour aduc o companie aeriană pe piaţa noastră

AnimaWings va opera curse charter spre principalele destinaţii de vacanţă ca Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia. 

Memento Group, proprietarul agenţiei de turism Christian Tour lansează propria companie aeriană în parteneriat cu operatorul aerian elen Orange2Fly, denumită AnimaWings. Noua companie aeriană va fi specializată în chartere şi va opera zboruri pe piaţa autohtonă începând din luna mai.

Tudor Constantinescu, directorul comercial AnimaWings, a precizat într-o conferinţă de presă, că lansarea pe piaţa din ţara noastră a companiei aeriene a venit ca răspuns la nevoile din sector semnalate atât de jucătorii din turism, cât şi de consumatori.

Domnia sa a declarat: "AnimaWings îşi doreşte să fie un operator de zboruri charter dedicat în special pe sectorul de leasure turoperatorilor şi agenţiilor de turism şi va deservi destinaţiile principale de vacanţă din jurul Mediteranei. Avem depuse deja la Autoritatea Aeronautică toate manualele şi aşteptam ca în data de 15 martie să fie emis certificatul de operator. În caz de întârziere, vom avea susţinerea acţionarului Orange2Fly, care vine şi operează zboruri în baza licenţei, deci orice întârziere faţă de această dată nu va avea impact asupra operării primului zbor. Ţinta noastră pentru primul zbor este data de 1 mai, când, practic, începe sezonul de vară şi vor începe zborurile către destinaţii de vacanţă".

AnimaWings va avea la dispoziţie două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri, iar acestea vor asigura zborurile charter operate de o parte dintre turoperatorii din România către destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia.

Pentru anul 2020, managementul companiei a previzionat 4.000 de ore de zbor, iar în următorii patru ani intenţionează să ajungă la triplarea aces-tei cifre.

Antonio Stoian, CEO AnimaWings, a precizat: "Încă din primul moment, noua companie aeriană s-a bucurat de succes, oferta noastră fiind îmbrăţişată de piaţă, astfel că întreaga capacitate a fost contractată de către turoperatori de prestigiu ce activează în România, printre care se numără TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour. Solicitări au venit şi de la alţi turoperatori, dar flota pe care o avem în acest moment nu ne permite să onorăm toate cererile. Sperăm ca în viitor, când vom dispune de o flotă mai mare, să deservim toţi turoperatorii din piaţă interesaţi de organizarea de zboruri charter".

AnimaWings aşteaptă în acest an aproximativ 300.000 de pasageri, iar pentru 2024 în spropune să depăşească pragul de un milion de pasageri.

Tudor Constantinescu a adăugat: "Anul acesta începem operarea cu două aeronave şi ne aşteptam ca anul 2024 să ne aducă o operare bazată pe 5 aeronave. Aş vrea să subliniez că flota AnimaWings va deţine două aeronave, dar avem un acord de cooperare extins cu Orange2Fly, care ne asigură back-up în caz de orice impediment operaţional, dar şi cu alte companii, inclusiv româneşti, cu care avem înţelegere de susţinere în caz de probleme operaţionale".

Cursele charter organizate de către touroperatori şi operate de AnimaWings vor beneficia de servicii complete pentru călători (bagaj de cală, bagaj de mână şi catering la bord).

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian sunt mari şi nu se limitează doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. Pentru viitor, managementul companiei are în vedere mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii.

Totodată, directorul comercial a adăugat că, din perspectiva AnimaWings, zborurile sunt toate închiriate la un tarif fix pe toată durata sezonului, iar riscul comercial este preluat de turoperatori, care "se joacă" cu oferte pentru a capta interesul pieţei.

Domnia sa a mai precizat că biletele de avion vor putea fi achiziţionate şi direct de pe site-ul companiei, separat de pachetele turistice.

Cristian Pandel, CEO Memento Group, a ţinut să precizeze că îşi doreşte de la AnimaWings un serviciu corect, care va pune clientul în centru.

Domnia sa a mărturisit: "Nu ne dorim să intrăm pe războiul preţului, AnimaWings îşi doreşte să fie în primul rând un serviciu corect şi având în vedere competiţia pe preţ - şi nu neapărat pe chartere, unde este o lipsă mare pe piaţă - care este foarte mare mai ales pentru jucătorii de low-cost, cred că AnimaWings va targheta un serviciu corect şi va pune în centru clientul şi tot grupul de companii va veni în jurul clientul. Cifrele vor veni automat dacă avem clienţii şi, dacă ei sunt mulţumiţi, cifrele cresc".

Prezent la eveniment, Pantelis Sofianos, preşedintele Orange2Fly, s-a declarat încrezător în succesul AnimaWings: "Sunt optimist în acest început. Sunt convins că va fi un proiect de succes, mai ales că jumătate din Româ-nia se află în Grecia şi invers".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie