Revista BURSA Construcţiilor

ÎN DATA DE 16 APRILIEAcţionarii Safetech votează distribuirea de acţiuni gratuite şi dividende

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie

Acţionarii Safetech votează distribuirea de acţiuni gratuite şi dividende

Reacţie puternic pozitivă în piaţă pentru cotaţia SAFE

Acţionarii Safetech Innovations (SAFE) sunt convocaţi la data de 16 aprilie la adunarea de bilanţ, propunerea conducerii companiei fiind ca societatea să aloce atât acţiuni gratuite cât şi dividende, din rezultatul anului trecut, conform convocatorului publicat vineri de furnizorul de soluţii de securitate cibernetică pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din profitul de 3,09 milioane de lei al anului 2020, suma de 2,5 milioane de lei ar urma să fie capitalizată şi utilizată într-o operaţiune de majorare de capital cu acordarea de acţiuni gratuite, fiecărui invesitor urmând să-i fie alocate patru titluri noi la unul deţinut.

De asemenea, suma de 0,437 milioane lei este destinată dividendelor, distribuţia unitară urmând să fie de 0,14 lei, valoare care la preţul acţiunii SAFE de vineri, de 41,3 lei, oferă un randament brut de circa 0,34%.

Cu toate că propunerea companiei nu este o noutate, în condiţiile în care conducerea Safetech şi-a anunţat intenţiile privind repartizarea profitului încă de la începutul lunii, când şi-a publicat rezultatele financiare preliminare ale anului trecut, publicarea convocatorului a fost în măsură să mişte cotaţia SAFE care a încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în creştere cu 12,23%, pe un fondul unei valori a tranzacţiilor de 1,7 milione de lei, a doua cea mai mare din piaţa AeRO.

Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii ce vor beneficia de dividende este 20 iulie (implicit data ex-dividend este 19 iulie), iar data plăţii este 30 iulie. În cazul acţiunilor gratuite data plăţii este 21 iulie, data de înregistrare fiind aceeaşi cu cea pentru dividende.

Pentru anul trecut, Safetech Innovations a raportat o cifră de afaceri de 14,7 milioane lei, în creştere cu 43% faţă de cea din anul 2019, în timp ce profitul net a avut un avans de 148%, comparativ cu cel din anul anterior. Veniturile operaţionale au fost de 18,5 milioane lei, din care 7,8 milioane au provenit din vânzarea serviciilor de securitate, 6,7 milioane de lei din din servicii de mentenanţă şi suport soluţii de securitate, iar 3,4 milioane lei au fost fonduri UE nerambursabile accesate de companie în anul 2020, conform raportului emitentului.

Safetech Innovations este una dintre companiile antreprenoriale ce fac parte din noul val din piaţa AeRO, acţiunile SAFE fiind listate în data de 29 ianuarie a acestui an. Faţă de preţul acţiunii de vineri, capitalizarea bursieră a furnizorului de soluţii de securitate cibernetică se ridică la circa 129 milioane de lei.

Victor Gânsac, CEO, şi Paul Rusu, Director Financiar, deţin fiecare câte un pachet de 40% din acţiunile Safetech.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro