DIGI Comunications

ÎN DATA DE 7 DECEMBRIEDeţinerea Fondului Proprietatea la Nuclearelectrica coborâse sub 5%

A.I.
Piaţa de Capital / 07 ianuarie

Deţinerea Fondului Proprietatea la Nuclearelectrica coborâse sub 5%

Deţinerea Fondului Proprietatea (FP) la Nuclearelectrica (SNN) coborâse în data de 7 decembrie la 4,99%, se arată într-un raport al producătorului de energie remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În data de 23 decembrie, au fost înregistrate unsprezece tranzacţii "deal" cu circa 14,1 milioane de acţiuni SNN, reprezentând 4,67% din capitalul Nuclearelectrica, astfel încât este posibil ca acum deţinere Fondului Proprietatea la producătorul de energie să fie mult mai redusă.

În toamna anului trecut, fondul administrat de Franklin Templeton a vândut printr-un plasament privat accelerat 3% din OMV Petrom (SNP), rămânând atunci cu o participaţie de aproape 7% în capitalul producătorului de petrol şi gaze.

Conform unor opinii din piaţă, Fondul Proprietatea practică o strategie de dezinvestire, fiind pe calea lichidării. Un punct de pe ordinea de zi a adunării acţionarilor FP din 14 ianuarie prevede o serie de modificări ale Actului Constitutiv al Fondului, între care durata de funcţionare a FP să fie până la 31 decembrie 2031, dar cu posibilitatea de prelungire cu perioade suplimentare de cinci ani, în funcţie de votul acţionarilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dupa ce au incasat dividente grase de la toate societetile profitabile, care puteau foarte bine sa fie alocate in extinderi si dezvoltare vand aceste actiuni pentru ca in viitor noii detinatori sa renunte la dividente. Nu am inteles de ce Nuclearelectrica alearga de zeci de ani dupa bani si investitori cand acei bani sunt deja in conturile lor. singurul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa angajeze o firma sa continue lucrarile.

    asa si cand s- raportat, dupa o luna?

    1. Poate ASF se va autosesiza cu privire la nerespectarea termenului de raportare prevazut de art 74 din legea pietei de capital, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la neindeplinirea atributiilor de serviciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro