ÎN DECLINValoarea companiilor tranzacţionate la London Stock Exchange - 3,9 trilioane lire, în 2019

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Valoarea companiilor tranzacţionate la London Stock Exchange - 3,9 trilioane lire, în 2019

Valoarea de piaţă a tuturor firmelor ale căror acţiuni sunt tranzacţionate la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) a depăşit 3,9 trilioane de lire sterline la sfârşitul lunii decembrie 2019, conform datelor LearnBonds.com, care arată că anul trecut a fost cel mai slab din ultimul deceniu pentru operaţiuni de atragere de fonduri prin piaţa britanică.

Sursa aminteşte că valoarea totală a companiilor tranzacţionate la Bursa din Londra a atins un nivel maxim istoric de 4,5 trilioane de lire în ianuarie 2017. Ulterior, la începutul trimes-trului al treilea din anul respectiv, valoarea a scăzut la 3,9 trilioane de lire, pe fondul fluctuaţiilor de la nivel mondial, iar la finele anului, aceasta crescuse la 4,2 trilioane de lire.

Valoarea acestor companii a revenit la circa 4,2 trilioane de lire în iulie 2018, deşi scăzuse mai devreme, în anul respectiv. Cu toate acestea, în ultimul trimestru al anului 2018 a fost înregistrată o scădere continuă, rezultând o valoare de 3,7 trilioane de lire a companiilor tranzacţionate la Londra, la sfârşitul anului. Valoarea a fost cea mai mică din ultimii patru ani.

În iulie 2019, valoarea de piaţă a tuturor companiilor listate la London Stock Exchange a crescut la peste 4 trilioane de lire, dar trei luni mai târziu aceasta a scăzut din nou, ajungând la 3,8 trilioane de lire.

Numărul companiilor listate la Londra - cea mai mare piaţă de acţiuni din Europa - a scăzut semnificativ în ultimii ani. În ianuarie 2015, acest număr atingea un record maxim de 2.429 companii listate. De atunci, numărul a scăzut, în special în intervalul ianuarie 2017 - ianuarie 2018.

Numărul companiilor care au preferat să devină private a crescut cu 40% în 2019 faţă de anul anterior, conform datelor analizate de firma de avocatură Pinsent Masons.

Sursa precizează că un total de 28 companii listate la Londra au fost preluate de firme de private equity şi delis-tate în 2018. Valoarea acestor tranzacţii de preluare a crescut de peste două ori anul trecut, la 21,1 miliarde de dolari, fiind cu 113% mai mare faţă de nivelul de 9,9 miliarde de dolari din 2018. Cea mai importantă tranzacţie - de 4 miliarde de dolari - a fost preluarea grupului de apărare Cobham de către firma americană de private equity Advent International.

Numărul companiilor tranzacţionate la London Stock Exchange era de 2.055 în decembrie 2019, acesta fiind cel mai redus nivel din ultimele 12 luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS