În Galaţi, se construieşte prima creşă din ultimii 30 de ani

ANA FELEA
Miscellanea / 11 aprilie

În Galaţi, se construieşte prima creşă din ultimii 30 de ani

Galaţiul va avea prima creşă construită în ultimele trei decenii. Investiţia se va ridica va aproape 2,8 milioane de lei, iar fondurile provin atât din proiecte europene, cât şi din bugetul local.

La începutul lunii aprilie, Primăria municipiului Galaţi a lansat în licitaţie contractul pentru reabilitarea unei clădiri dezafectate în care va funcţiona o creşă nouă. Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galaţi şi este format din două corpuri, cu regim de înălţime subsol, parter şi un etaj.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarant: "Vorbim de prima creşă pe care o va înfiinţa Primăria în ultimii 30 de ani, şi, totodată, de încă un demers pe care îl facem pentru susţinerea copiilor de la primii paşi în viaţă. În prezent clădirea este abandonată, dar va primi astfel cea mai bună utilitate, fiind destinată copiilor".

Creşa va fi înfiinţată în imobilul din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, fiind lansat în licitaţie contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirii (proiectare şi execuţie) în valoare de 2.279.296,96 lei, inclusiv TVA. Ofertele sunt aşteptate până pe 27 aprilie 2021, fiind prevăzute 4 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Prin proiect se prevede amenajarea spaţiului cu destinaţia de creşă, astfel încât să fie creat copiilor şi cadrelor didactice un mediu educaţional care să le ofere confort şi care să permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Lucrările presupun: consolidare, recompartimentare a spaţiilor necesare funcţionarii în bune condiţii a creşei şi reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalaţiilor pentru utilităţi, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci şi coşuri de gunoi, amenajarea spaţiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinaţiei spaţiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziţii separate.

Proiectul cu fonduri europene a fost aprobat spre finanţare şi urmează semnarea contractului în cadrul POR 2014-2020-Axa prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii (DLRC). Valoarea totală a proiectului este de 2.783.240,30 lei cu TVA, din care suma de 1.215.247,18 lei va fi asigurată de la bugetul local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro