ÎN LIMITA UNUI PLAFON DE 59,9 MILIOANE LEIAcţionarii Romaero au aprobat contractarea a două facilităţi de credit

A.I.
Piaţa de Capital / 15 septembrie 2020

Acţionarii Romaero au aprobat contractarea a două facilităţi de credit

Acţionarii Romaero (RORX) au aprobat, în adunarea extraordinară de astăzi, contractarea de către companie a unor facilităţi de credit de la CEC Bank, în limita unui plafon maxim de 59,9 milioane de lei, se arată în raportul societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este vorba despre o facilitate de credit în sumă de 45,24 milioane de lei, pentru o perioadă de 60 de luni, în vederea achitării datoriilor bugetare ale companiei, şi o altă facilitate, în sumă de 14,66 milioane de lei, pentru o perioadă de 36 de luni, în vederea finanţării activităţii curente.

Romaero va contracta creditele în condiţiile unor dobânzi de ROBOR la 6 luni + 5,25 pp/an şi o perioadă de graţie de şase/douăsprezece luni. Totodată, acţionarii Romaero au aprobat constituirea unor ipoteci mobiliare şi imobiliare pentru garantarea creditelor.

Recent, Romaero a semnat un acord cu o firmă poloneză - Polskie Zaklady Lotnicze Mielec - deţinută de americanii de la Sikorsky Aircraft Corporation, subsidiară a concernului american Lockheed Martin, în vederea deschiderii unui centru de întreţinere a elicopterelor Black Hawk în ţara noastră.

Pentru acest an, Romaero estimează pierderi de 34,4 milioane de lei şi venituri totale de 148,75 milioane de lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei. Anul trecut, societatea a înregistrat o pierdere de 51,36 milioane de lei şi venituri totale de 127,55 milioane lei.

Romaero este controlată de Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 56,71% din companie, în timp ce SIF Muntenia are 23,24% din capitalul emitentului.

La ultimul preţ de tranzacţionare din piaţă al acţiunii RORX, de 26 lei, capitalizarea Romaero este de aproape 180,64 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro