ÎN LUNA IANUARIE MAT va promova România la trei târguri de turism internaţionale

G.D.
Miscellanea / 13 ianuarie

MAT va promova România la trei târguri de turism internaţionale

Caravaning Motor Touristik (CMT), FITUR şi Les Thermalies sunt cele trei manifestări expoziţionale de peste hotare la care Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) va fi prezent în luna ianuarie pentru a promova oferta turistică a României, conform unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului. O atenţie deosebită va fi acordată Timişoarei, oraş care deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023.

"Începem anul cu forţe proaspete: luna aceasta am lansat schema pentru incoming şi, tot în scopul atragerii turiştilor străini în România, vom participa la trei târguri internaţionale de profil! Eforturile vor fi unele semnificative, dat fiind faptul că datele evenimentelor se suprapun. Am încredere, însă, că vom face o impresie bună şi de această dată, mai ales că din oferta ţării noastre face parte şi noua Capitală Europeană a Culturii - Timişoara. Drept urmare, vom profita de prezenţa noastră la manifestările expoziţionale de peste hotare pentru a-i invita pe străini să ne fie alături şi, astfel, să includă în planurile lor de vacanţă această destinaţie «altfel» - deschisă, curajoasă şi diversă!", a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Potrivit sursei citate, primul târg de turism din acest an la care MAT va participa este Caravaning Motor Touristik (CMT), organizat la Stuttgart, Germania, în perioada 14-22 ianuarie. Evenimentul este dedicat, în special, turiştilor care aleg să îşi petreacă vacanţele călătorind cu rulota. Astfel, accentul este pus, preponderent, pe destinaţiile care pot oferi experienţe în natură, dar şi de tip city-break. Standul ţării noastre are 20 m², fiind amplasat într-o zonă cu mult trafic a locaţiei. Estimările arată că la manifestarea expoziţională vin anual aprox. 300.000 de vizitatori. Ediţia din acest an reuneşte peste 2.000 de expozanţi.

Planul standului CMT Stuttgart

Asociaţiile, organizaţiile, federaţiile şi patronatele, prezente la CMT - Stuttgart, în cadrul pavilionului naţional:

Asociaţia de Ecoturism din România;

Asociaţia Incoming România;

Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei;

Asociaţia Karpaten pentru o Dezvoltare Durabilă.

FITUR, organizat la Madrid, Spania, în perioada 18-22 ianuarie, este cea mai importantă manifestare expoziţională, la nivel mondial, pentru profesioniştii din domeniul turismului, şi cel mai prestigios târg de profil pentru pieţele ibero-americane. În cadrul standului naţional al României, care are o suprafaţă de 54 m², vor fi promovate destinaţiile de tip-city break, precum şi turismul cultural. Manifestarea expoziţională este dedicată şi consumatorilor, care, în general, vin în număr de peste 250.000. La ediţia din acest an vor fi prezenţi aprox. 10.000 de expozanţi.

Planul standului FITUR Madrid

Asociaţiile, organizaţiile, federaţiile şi patronatele, prezente la FITUR - Madrid, în cadrul pavilionului naţional:

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România;

Asociaţia Incoming România;

Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei;

Asociaţia Karpaten pentru o Dezvoltare Durabilă;

Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu;

Asociaţia Valea Zimbrilor - Vama Buzăului.

Les Thermalies este ultimul târg de turism internaţional la care #MAT participă în luna ianuarie. Manifestarea expoziţională, organizată în perioada 19-22 ianuarie, în Paris, este cea mai importantă din Franţa pentru segmentul balneo. România va fi prezentă cu stand, acesta având o suprafaţă de 30 m², şi va promova promova destinaţiile locale care deţin factori naturali de cură şi baze de tratament. Se estimează un număr de peste 32.000 de vizitatori şi 300 de expozanţi.

Asociaţiile, organizaţiile, federaţiile şi patronatele, prezente la Les Thermalies - Paris, în cadrul pavilionului naţional:

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România;

Asociaţia Incoming România;

Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei.

Conceptul de participare ales de MAT şi de reprezentanţii Consiliului de Brand Turistic Naţional (CBTN) este "Feel Alive", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5594
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9695
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6287
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.2927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro