ÎN OFERTA PUBLICĂUtilico Emerging Markets a cumpărat 5% din Transport Trade Services

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie

Investiţie de 28,8 milioane lei

Utilico Emerging Markets Plc a cumpărat 5% din Transport Trade Services (TTS) în oferta publică derulată de transportatorului naval pe Dunăre, a anunţat ieri compania printr-un raport publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Astfel, la preţul din ofertă, de 19,2 lei, valoarea pachetului celor 1,5 milioane de acţiuni TTS deţinute de Utilico se ridica la 28,8 milioane lei.

Utilico Emerging Markets Trust Plc este un trust de investiţii britanic, listat la bursa din Londra, ce investeşte predominant în infrastructură, utilităţi şi sectoare conexe din pieţe emergente din Asia, America Latină, Europa sau Africa. Conform raportului anual pentru 2020, în primele douăzeci de deţineri ale entităţii britanice se găseau şi acţiuni Transgaz (BVB), echivalentul a 2,3% din totalul portofoliului şi acţiuni Conpet (COTE), reprezentând 2% din totalul deţinerilor.

Pe lângă Utilico, alţi investitori instituţionali care au cumpărat acţiuni Transport Trade Services în ofertă sunt NN Group, care a achiziţionat 10,18% din companie, din care 7,58% prin Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilon II), Fondul de Pensii Administrat Privat Vital (Pilon II), ce a achiziţionat 6,46% din societate şi Pavăl Holding, ce a cumpărat 5,33% din acţiunile Transport Trade Services.

TTS, împreună cu subsidiarele pe care le consolidează (TTS (Grup)), activează pe segmentul de servicii logistice integrate din bazinul Dunării, asigurând activităţi de expediţie de mărfuri, transport fluvial, operaţiuni portuare în mod special pentru cereale, minerale şi chimicale, precum şi alte activităţi conexe şi auxiliare.

Acţiunile TTS au debutat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul acestei săptămâni, iar în prima zi de tranzacţionare titlurile companiei au încheiat sesiune la 20,6 lei, preţ care ridica evaluarea transportatorului naval de mărfuri pe Dunăre la 618 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1443
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5608
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7815
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5914

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro