Crypto

ÎN PRIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI ALE ANULUIDoar 13% din acţiunile Compa tranzacţionate au fost răscumpărări

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie

Doar 13% din acţiunile Compa tranzacţionate au fost răscumpărări

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) şi-a răscumpărat circa 0,827 milioane de acţiuni în primele două săptămâni ale anului, echivalentul a numai 13,5% din totalul titlurilor CMP tranzacţionate în această perioadă, reiese din datele disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o pondere semnificativ mai mică decât cea înregistrată frecvent anul trecut, aspect ce se manifestă îndeosebi pe fondul creşterii volumului de tranzacţionare a acţiunilor CMP începând cu a doua jumătate a lunii decembrie 2020, într-un context internaţional marcat de începerea campaniilor de vaccinare. Compa este una dintre cele mai puternic afectate companii de la BVB de efectele pandemiei Covid-19, ceea ce s-a reflectat şi la nivelul cotaţiei, anul trecut acţiunile producătorului de piese auto având un declin de circa 34%.

Achiziţiile din primele două săptămâni ale anului, ce au fost realizate la preţuri medii ponderate cuprinse între 0,5694 lei şi 0,618 lei, fac parte dintr-un program aprobat de acţionarii companiei în data de 27 aprilie 2020, ce presupune răscumpărarea a cel mult cincisprezece milioane de acţiuni proprii, echivalentul a maxim 6,82% din capitalul companiei. Titlurile răscumpărate urmează să fie distribuite gratuit membrilor conducerii Compa (administratori sau directori), în scopul fidelizării şi recompensării pentru activitatea desfăşurată, conform unor criterii de performanţă ce vor fi stabilite de către Consiliul de Administraţie.

De la începutul anului şi până la finele săptămânii trecute, acţiunile Compa Sibiu aveau o creştere de aproape 5%. Totuşi, pe termen mediu şi lung, titlurile producătorului de piese auto se află pe un trend descendent, ce a început să se contureze încă din a doua parte a anului 2017. Compania nu a mai distribuit dividende din 2004.

Pentru primele nouă luni ale lui 2020, Compa a raportat un profit net individual de numai 0,23 milioane de lei, cu mult sub cel din perioada ianuarie-septembrie 2019, de 29,04 milioane de lei. Veniturile totale s-au ridicat la 378,81 milioane de lei, cu 36,7% sub cele din primele nouă luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile totale au fost de 375,9 milioane de lei, cu în scădere cu 33,6%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La data de 30 iunie a acestui an, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din producătorul de piese auto, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din emitentul cu sediul în Sibiu.

Faţă de ultima cotaţie a acţiunii CMP de la finele săptămânii trecute, de 0,6 lei, capitalizarea companiei era de circa 130,85 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro