ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUIGrupul MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 770.8 milioane de lei

G.U.
Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2020

Sursă foto: Forbes

Sursă foto: Forbes

Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2020 o cifră de afaceri consolidată în valoare de 770.8 milioane de lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (9 luni, 2019) şi ţinând cont de contextul pandemic şi provocările care au survenit, cifra de afaceri din primele 9 luni ale acestui an este în creştere cu 8.4% comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, conform unui comunicat de presă.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group, a declarat: "În ciuda pandemiei, flexibilitatea şi inventivitatea echipei de management şi capacitatea de adaptare rapidă la noi servicii, precum şi mixul de activităţi medicale susţinute în zonele de spitale, clinci, corporate, farma şi stomatologie, ne-au dus la un un rezultat financiar bun şi ne bucură să vedem că eforturile noastre de anul acesta se traduc atât în sprijinul oferit populaţiei, cât şi în grafice de performanţă economică. Aceste rezultate ne oferă o perspectivă excelentă pentru perioada de recuperare economică şi socială dificilă de după pandemie. Atitudinea proactivă şi măsurile preventive luate în avans, ne-au ajutat foarte mult să avem control asupra situaţiei, sa ne protejăm pacienţii şi personalul şi să ne gândim la perioada care urmează să vină. Cifrele arată bine, ne turăm din nou motoarele, structurăm planuri noi de business, reactivăm programul de achiziţii şi nu în ultimul rând, dezvoltăm proiecte noi ce ţin de tehnologizare şi cercetare."

Potrivit comunicatului, analiza evoluţiei financiare pe trimestre, Q2 vs Q3 a.c., arată o o revenire remarcantă la nivel de grup, fiind înregistrată o creştere de 47% a cifrei de afaceri. Potrivit reprezentanţilor MedLife, laboratoarele au atins cea mai mare creştere, de 85%, urmate apoi de spitale, cu o creştere de 64 %, dar şi de linia de stomatologie prin reţeaua DENT ESTET, care a avut o revenire foarte bună, dată fiind interdicţia de funcţionare impusă la nivelul clinicilor de stomatologie în prima parte a anului.

"După cum am arătat-o încă de la bun început, ne-am oferit tot sprijinul autorităţilor pentru a lupta împreună cu această pandemie, iar una dintre marile acţiuni pe care le-am implementat a fost crearea într-un timp record a patru laboratoare COVID-19, reuşind să sprijinim DSP-ul în numărul tot mai mare de teste efectuate. Mai mult decât atât, pentru a degreva spitalele de stat ultra-aglomerate, ne-am pus la dispoziţie sălile de chirurgie, saloanele din spitale şi echipa medicală pentru a prelua pacienţii cronici, monitorizându-le îndeaproape afecţiunile şi acordându-le cel mai bun tratament. Şi vom continua în acelaşi ritm", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

În perspectivă, pentru finele acestui an, dar şi pentru primele luni ale anului viitor, reprezentanţii companiei anunţă că vor continua să fie receptivi şi proactivi la tot ce aduce această pandemie, dar totodată, vor continua şi planurile de dezvoltare şi extindere post-COVID, noteaz[ sursa citată.

"Chiar dacă pandemia va continua, acum eforturile noastre, ale tuturor, capătă şi mai multă putere, odată cu anunţarea primului vaccin anti-COVID. Vom fi în linia întâi în continuare, exprimându-ne deja disponibilitatea către Ministerul Sănătăţii pentru a facilita distribuirea vaccinului şi implicit accesul la vaccinare în rândul populaţiei, în măsura în care se va considera necesar, prin reţeau noastră de peste 150 de centre de recoltare distribuite la nivel naţional. În paralel, ne dorim să continuăm investiţiile, să ne extindem, având la dispoziţie noua majorare a creditului, în valoare de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidităţi importante generate de diviziile noastre de business, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte privind recuperarea pacienţilor post COVID-19, şi nu numai. În plus, avem activ programul de achiziţii şi analizăm, în prezent, oportunitatea unirii forţelor cu mai mulţi jucători inclusiv din zona farma care, credem noi ca va avea un aport important la revenirea economică şi menţinerea sănătăţii populaţiei în anii care urmează. De asemenea, ne îndreptăm atenţia şi spre proiecte ce ţin de zona de prevenţie, cercetare şi digitalizare", a mai spus Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

"Totodată, vom continua, gradual, lucrările la dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potenţialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România din ultimii 30 de ani. Noile investiţii şi achiziţii vor fi atent calibrate în funcţie de evoluţia pandemiei", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro