Antibiotice Iaşi
ICT

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUINorofert Group a înregistrat o cifră de afaceri de 20 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

Norofert Group a înregistrat o cifră de afaceri de 20 milioane lei

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, raportează venituri consolidate de 20,4 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2020, o creştere de 258% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5,3 milioane lei, cu o creştere de 290%, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Vlad Popescu, CEO Norofert SA, a declarat: "Trimestrul trei este de obicei cea mai dificilă perioadă a anului pentru noi, ca şi pentru orice afacere din agrobusiness de altfel, fiind o perioadă în care sezonul de recoltare pentru grâu şi rapiţă se suprapune cu sezonul de vânzări pentru campania de toamnă. Din punct de vedere al producţiei, logisticii şi finanţelor, este un trimestru foarte solicitant pentru întreaga companie. Anul acesta, pe lângă provocările obişnuite, am fost nevoiţi să ne confruntăm şi cu limitările cauzate de o pandemie globală, precum şi de o secetă severă întâlnită în toată Europa. Dar, în ciuda acestui context dificil, datorită modelului nostru solid de business, la 30 septembrie deja ne atinsesem obiectivele pentru venituri şi profit aprobate pentru întregul an 2020."

Potrivit comunicatului, la nivel de grup, Norofert a închis primele nouă luni ale anului 2020 cu o creştere de 318% a veniturilor din exploatare, cifra de afaceri crescând cu 258% de la 5,7 milioane lei la 30 septembrie 2019 la 20,4 milioane lei la 30 septembrie 2020. Creşterea semnificativă a cifrei de afaceri a fost rezultatul eforturilor continue ale echipei de vânzări, precum şi a poziţiei în creştere a produselor Norofert pe piaţa inputurilor organice şi a celei convenţionale.

Pe parcursul anului 2020, grupul a văzut beneficiile loturilor demonstrative înfiinţate în campania de toamnă 2019 pentru grâu şi rapiţă, precum şi pentru floarea soarelui, porumb şi soia în timpul campaniei de primăvară 2020. Grupul are o rată de conversie a clienţilor de aproximativ 85% pentru fermierii care au găzduit loturi demonstrative Norofert. La nivelul întregului portofoliu de clienţi, în 2020, Grupul a înregistrat o rată de fidelizare de 95%, atât pentru inputurile ecologice, cât şi pentru cele convenţionale.

Ca urmare a dezvoltării semnificative a afacerii, Grupul a închis perioada de 9 luni cu un rezultat operaţional de 8,4 milioane lei, o creştere de 460% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un rezultat brut de 6,5 milioane lei, cu o creştere de 348%, notează sursa citată. Astfel, Grupul a încheiat perioada cu profit net consolidat de 5,3 milioane lei, o creştere de 290% faţă de primele 9 luni ale anului 2019. Conducerea atribuie această îmbunătăţire semnificativă a performanţei capitalului accesat de Grup de la Bursa de Valori Bucureşti.

Pe durata celui de-al treilea trimestru, Grupul a continuat procesul de expansiune în Statele Unite ale Americii. În iulie 2020, Grupul a primit aprobarea pentru distribuţia şi comercializarea primelor patru produse dezvoltate special pentru piaţa din SUA. Concomitent, Norofert a înfiinţat mai multe loturi demonstrative în Ohio, utilizate ca vârf de lance pentru promovarea produselor sale în Ohio şi statele vecine. În plus, din septembrie, Grupul a început negocieri cu retaileri interesaţi de comercializarea produselor Norofert atât online cât şi în magazinele fizice. Conducerea se aşteaptă ca primele vânzări pe piaţa din SUA să se realizeze deja înainte de sfârşitul anului, cu o creştere a activităţii abia din 2021.

Pe 20 noiembrie 2020, înainte de publicarea rezultatelor la T3 2020, acţiunile Norofert se tranzacţionau la un preţ de 11,9 lei pe acţiune. Prin urmare, capitalizarea de piaţă a Norofert la 20.11.2020 a atins 95,5 milioane de lei, cu o creştere de 287% de la listarea companiei pe piaţa AeRO din 3 martie 2020.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La rezultatele astea pare supraevaluata cu 100%.

    mi-as dori sa vad mari exploatari agricole sau ferme zootehnice medii/mari listate la BVB

    sectorul alimentar e sub-reprezentat fata de energie sau banci (de exemplu) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro