Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ÎN PRIMELE OPT LUNI ALE ANULUIBVB a facilitat finanţări de peste jumătate de miliard de euro

A.I.
Piaţa de Capital /

BVB a facilitat finanţări de peste jumătate de miliard de euro

Radu Hanga: "Bursa este în continuă expansiune şi avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizaţi că mai mulţi emitenţi se pregătesc să acceseze piaţa de capital"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a facilitat cu succes finanţări de peste jumătate de miliard de euro doar în primele opt luni ale acestui an, valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acţiuni şi venit fix listate la BVB ajungând la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, de la începutul anului şi până la finalul lunii august, se arată într-un raport de astăzi al operatorului pieţei noastre de capital.

În total, opt emitenţi, printre care şi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, s-au finanţat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare listate pe bursă românească în perioada ianuarie-august 2020.

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Este un semnal extrem de puternic, chiar şi în această perioada de pandemie, că accesarea unor surse multiple de finanţare, care să includă şi piaţă de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât şi statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori Bucureşti pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mişcă economia. Universul investiţional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenţi pe bursa românească şi a crescut cu peste jumătate de miliard de euro, luând doar în considerare listările de acţiuni şi obligaţiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune şi avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizaţi că mai mulţi emitenţi se pregătesc să acceseze piaţă de capital".

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, a punctat: "Succesul bursei româneşti este reprezentat de acest mix dat de prezenţa emitenţilor mari, cu acţionariat privat sau de stat, dar şi al celor din segmentul IMM, cât şi de apetitul investitorilor români care accesează din ce în ce mai frecvent instrumentele disponibile pe piaţa de capital în căutarea unor plasamente superioare pentru economiile lor. Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei, în cadrul căreia acţiunile şi obligaţiunile sunt instrumentele financiare de bază. Ne dorim să le oferim investitorilor, existenţi sau potenţiali, posibilitatea de a accesa piaţa de capital în funcţie de profilul lor de risc astfel încât să-şi poată pune în practică diferitele strategii de investiţii".

Bursa de Valori Bucureşti oferă alternative de finanţare atât companiilor mature, care pot atrage capital prin Piaţa Principală, precum şi start-up-urilor sau IMM-urilor pentru care a fost creat Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT). Pe ambele pieţe pot fi emise atât acţiuni, cât şi obligaţiuni.

La nivelul primelor opt luni ale acestui an, valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni înregistrată pe Piaţa Reglementată la vedere a BVB a fost de 6,9 miliarde lei, echivalentul a 1,44 miliarde de euro. În ceea ce priveşte lichiditatea zilnică, reflectatata prin prisma valorii medii zilnice de tranzacţionare, acest indicator a ajuns la 8,7 milioane de euro în perioada ianuarie-august din 2020, nivel similar celui realizat în aceeaşi perioada a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie