Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2020Profit în stagnare, venituri în creştere pentru Bursa din Bulgaria

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Operatorul Bursei de Valori din Bulgaria (Bulgarian Stock Exchange - BSE) a înregistrat un profit net consolidat de 1,3 milioane de leva (665.000 de euro) în primul trimestru din 2020, nivel neschimbat faţă de intervalul similar din 2019, conform seenews.com.

În schimb, BSE şi-a majorat veniturile la 3 milioane de leva în primele trei luni ale anului curent, de la 2,8 milioane de leva în acelaşi interval din anul anterior, potrivit raportului financiar interimar publicat de Bursa din Bulgaria. Creşterea veniturilor a fost generată, în principal, de divizia Independent Bulgarian Energy Exchange (IBEX).

Cheltuielile consolidate ale operatorului bursier au crescut la 1,6 milioane de leva în perioada de raportare, de la 1,3 milioane de leva în anul anterior. Acestea au sporit pe fondul majorării cheltuielilor cu salariile şi serviciile angajate.

Capitalizarea totală de piaţă a instrumentelor listate la Bursa din Bulgaria a scăzut cu 5,98% în primul trimestru din 2020, în ritm anual, la 26,2 miliarde de leva.

Sopharma a cumpărat, prin intermediul BSE, acţiuni la Sopharma Trading

Compania farmaceutică bulgară Sopharma, acţionarul majoritar al distribuitorului de medicamente Sopharma Trading, a cumpărat 8.300 de titluri ale acestuia din urmă, la un preţ mediu ponderat pe acţiune de 5,65 leva (2,88 euro), potrivit anunţului făcut ieri de Sopharma Trading, preluate de seenews.com.

Sopharma a cumpărat acţiunile prin mai multe deal-uri pe Bursa din Bulgaria, la data de 26 iunie, conform Sopharma Trading.

Ieri, la ora locală 15.00, o acţiune Sopharma Trading avea un preţ de 5,55 leva la BSE, în scădere cu 1,77% faţă de finele săptămânii trecute, iar o acţiune Sopharma era cotată la 3,15 leva, în declin cu 0,32%.

Sopharma avea în proprietate 74,23% din Sopharma Trading la finele lunii martie.

Pe de altă parte, Sopharma a vândut, săptămâna trecută, 10.000 de acţiuni proprii la un preţ mediu ponderat de 3,15 leva/titlu. Cota reprezintă 0,0074% din Sopharma, conform anunţului făcut de producătorul de medicamente într-un comunicat transmis BSE. În urma tranzacţiei, Sopharma are în proprietate 9.043.467 de titluri proprii, adică 6,709% din capital.

Sopharma derulează un program de răscumpărare de acţiuni pe o perioadă de cinci ani. Acesta a fost lansat în februarie 2018 şi are ca scop acumularea unei cote de până la 10% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie