Abonament gratuit

ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2019Băncile din Emiratele Arabe Unite au tăiat sute de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Băncile din Emiratele Arabe Unite au tăiat sute de posturi

Consolidarea sectorului bancar din Emiratele Arabe Unite a determinat scăderea numărului băncilor autorizate din EAU la 59 în trimestrul al treilea din 2019, de la 60 în cele trei luni precedente, conform ziarului de limbă engleză Emirati Khaleej Times, citat de Middle East Monitor. Din cele 59 de bănci rămase, 21 sunt naţionale, iar 38 străine.

Datele băncii centrale din EAU arată, potrivit gulfnews.com, că numărul sucursalelor băncilor locale a scăzut cu 49, la 664 la finele lunii septembrie 2019, de la 713 la sfârşitul lunii iunie 2019. Numărul băncilor de retail străine a rămas la 27 în perioada menţionată.

Datele băncii centrale notează că numărul angajaţilor din băncile naţionale şi străine din EAU a scăzut de la 36.448 la finele trimestrului al doilea din 2019 la 35.518 la 30 septembrie 2019.

În mai anul trecut, Abu Dhabi Commercial Bank PJSC (ADCB) a fuzionat cu Union National Bank PJSC, iar entitatea combinată a preluat Al Hilal Bank PJSC. Fuziunea a făcut ca sute de posturi din cadrul acestor bănci să se suprapună, fiind necesară eliminarea lor.

Şi alte instituţii financiare cu operaţiuni în regiune au eliminat posturi, ca măsură de reducere a costurilor, pe fondul unei creşteri economice lente.

În septembrie anul trecut, Commercial International Bank SAE din Egipt a informat că va solicita pensionări voluntare în rândul angajaţilor in EAU, ceea ce a dus la eliminarea a 100 de posturi. Ulterior, în noiembrie 2019, HSBC Holdings Plc, cel mai mare grup bancar britanic, a redus 40 de posturi în Emiratele Arabe Unite.

Luna aceasta, Abu Dhabi Bank a tăiat sute de locuri de muncă, iar Emirates NBD, cea mai mare bancă din Dubai, aproximativ 100.

Potrivit Emirati Khaleej Times, banca centrală din EAU a informat sâmbătă că urmăreşte îndeaproape aceste evoluţii şi "continuă eforturile menite să stabilizeze sectorul bancar din EAU".

Instituţiile financiare care operează în EAU sunt bine capitalizate, conform băncii centrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie