Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ÎN TRIMESTRUL URMĂTORFirst Abu Dhabi Bank va decide în privinţa achiziţiei Bank Audi Egypt

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

First Abu Dhabi Bank va decide în privinţa achiziţiei Bank Audi Egypt

First Abu Dhabi Bank (FAB) va decide în trimestrul al doilea din anul curent dacă va cumpăra afacerile egiptene ale Bank Audi din Liban, conform unui executiv al instituţiei, citat de Reuters, care menţionează că aceasta vrea să se extindă în cea mai populată naţiune a lumii arabe.

Bank Audi Egypt, filială a Bank Audi din Liban, avea 50 de sucursale în toată ţara, cu active totale de 4,4 miliarde de dolari în septembrie 2019.

FAB, cea mai mare bancă din Emiratele Arabe Unite, are deja o prezenţă în Egipt, una dintre cele două pieţe cheie pe care le-a identificat pentru creştere în afara graniţelor.

Karim Karoui, şeful diviziei de subsidiare, strategie şi transformare din cadrul FAB, a declarat la Abu Dhabi:

"Nu va exista o perioadă mare de timp între terminarea procedurii de due diligence şi luarea deciziei. Deci, acest lucru ar trebui să se întâmple undeva în al doilea trimestru al anului 2020".

Vânzarea potenţială de active vine în condiţiile în care băncile libaneze încearcă să-şi consolideze capacitatea de a rezista la cea mai gravă criză financiară în care se află ţării după războiul civil.

FAB a intervenit ca posibil ofertant pentru divizia din Egipt după ce, în octombrie, premierul de atunci al Libanului, Saad al-Hariri, a declarat că Emiratele Arabe Unite au promis investiţii pentru ţara profund îndatorată.

Pe lângă Egipt, FAB - bancă înfiinţată în 2017 prin fuziunea dintre National Bank of Abu Dhabi şi First Gulf Bank - este interesată să îşi dezvolte afacerile în Arabia Saudită. Directorul financiar al băncii, James Burdett, a declarat: "Credem că există oportunităţi bune acolo".

În ţara de origine, FAB este concentrată pe creşterea organică şi nu are planuri imediate pentru o altă fuziune cu o bancă locală, potrivit afirmaţiilor lui James Burdett. Oficialul băncii a mai spus că FAB ar putea obţine echivalentul a două miliarde de dolari anul acesta, prin emisiuni de datorii.

Luni, acţionarii FAB au aprobat alocarea unui dividend de 0,74 dirhami/titlu pentru anul 2019, ceea de implică un total al dividendelor în numerar de 8,08 miliarde de dirhami (2,20 miliarde de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie