Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2019 FAŢĂ DE CEL PRECEDENTRomânia - printre ţările cu cel mai semnificativ avans economic din UE

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

România, Lituania şi Ungaria au înregistrat cel mai semnificativ avans economic în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, în trimestrul al patrulea din 2019 comparativ cu precedentele trei luni, arată estimarea preliminară publicată vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Nu sunt disponibile datele pentru Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia.

Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 0,1% în ultimul trimestru din 2019, după un avans de 0,3% în precedentele trei luni.

Majoritatea ţărilor UE au raportat creşteri trimestriale ale PIB în trimestrul patru din 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în România (1,5%), Lituania (1,3%) şi Ungaria (1%), Germania a avut o creştere zero, iar scăderi s-au înregistrat în Finlanda (minus 0,4%), Italia (minus 0,3%) şi Franţa (minus 0,1%).

În ritm anual, Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 1,2% în trimestrul patru din 2019, o încetinire faţă de avansul de 1,5% în precedentele trei luni, în timp ce expansiunea zonei euro s-a redus la 0,9%, după o expansiune de 1,2% perioada iulie-septembrie 2019, conform sursei citate, preluate de Agerpres.

Toate ţările UE au raportat creşteri anuale ale PIB în perioada analizată, iar cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (4,6%), România (4,2%), Lituania (3,7%), Polonia şi Bulgaria (ambele cu 3,5%), iar Italia a avut o creştere zero.

Nu sunt disponibile datele pentru Estonia, Irlanda, Grecia, Croaţia, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia.

Potrivit informaţiilor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, avansul economiei româneşti a încetinit la 4,1% anul trecut, după creşteri de 4,4% în 2018 şi 7,1% în 2017.

În ultimul trimestru al anului 2019, avansul Produsului Intern Brut a accelerat cu 1,5% faţă de trimestrul precedent, în condiţiile în care, în trimestrul al treilea 2019 faţă de cel precedent, avansul PIB a fost de 0,6%.

Faţă de perioada similară din 2018, în ultimul trimestru al anului trecut, creşterea economică a fost de 4,3% pe seria brută şi de 4,2% pe seria ajustată sezonier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie