Abonament gratuit

ÎN URMA DECIZIEI CA VINEREA MARE SĂ FIE ZI LIBERĂ: Numărul turiştilor care pleacă în vacanţă de Paşte, în creştere cu 30%

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Numărul turiştilor care pleacă în vacanţă de Paşte, în creştere cu 30%

Iniţiativa legislativă prin care angajaţii mai câştigă o zi liberă, res­pectiv Vinerea Mare, care a trecut de Parlament şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, va avea drept efect creşterea cu aproximativ 30% a numărului de turişti care vor merge în vacanţă de Paşte în destinaţii interne şi externe, estimează agenţia de turism Christian Tour.

Începând de anul acesta, vom avea patru zile libere prilejuite de sărbătorile pascale şi mulţi dintre turiştii autohtoni vor dori să profite de această perioadă pentru a pleca în vacanţă în ţară şi străinătate.

Cristian Pandel, CEO Christian Tour, a declarat: "Românii au, în general, una-două vacanţe mari pe an, dintre care principala în sezonul estival, când se îndreaptă spre o destinaţie de litoral. Pe lângă acestea, în decursul unui an, tot mai mulţi turişti pleacă în vacanţe scurte, legate de zilele declarate nelucrătoare. Aceste minivacanţe - de Paşte, 1 Mai, Rusalii sau Ziua Naţională - aduc mari beneficii atât turis­mului, cât şi angajaţilor români, care au ocazia să se deconecteze câteva zile, pentru ca apoi să revină la locul de muncă mult mai relaxaţi".

În doar câteva zile de la decizia ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală, agenţia de turism a primit deja mult mai multe solicitări de vacanţe în comparaţie cu anul trecut, raportat la perioa­da premergătoare Paştelui. Românii caută atât pachete în ţară, cât şi peste graniţe. Cei care vor să petreacă sărbătorile în stil tradiţional, să participe la slujba de Înviere şi să se bucure de mese cu preparate specifice, aleg să rămână în ţară, iar Valea Prahovei, Bucovina, Maramureş, Braşov şi Mărginimea Sibiului sunt destinaţiile alese cu precădere.

Potrivit agenţiei, de câţiva ani, şi staţiunile balneare, precum Băile Felix, sunt căutate de turişti, precum şi staţiunile de la Marea Neagră, unde unele hoteluri vor fi deschise de Paşte, deşi, oficial, sezonul estival începe la 1 mai. Delta Dunării devine şi ea o destinaţie pentru care turiştii românii manifestă interes în această perioadă şi, în consecinţă, unităţile de cazare de aici au pregătit pachete de Paşte.

În ceea ce priveşte tarifele, aces­tea variază în func­ţie de durata sejurului, facilităţile şi condiţiile oferite de unitatea de cazare. De pildă, pentru Băile Felix, Christian Tour are oferte în valoare de 1000 de lei pentru două persoane pentru un pachet de trei nopţi la un hotel de patru stele, cu demipensiune, care include şi masa festivă de Paşte. Cei care aleg Delta Dunării pentru a celebra Învierea Domnului trebuie să plătească aproape 800 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, sumă care acoperă şi toate mesele plus masa festivă de Paşte. Un circuit de Paşte în Mărginimea Sibiului, care include excursii în Sibiu, Sibiel, Cisnădioara, Răşinari şi Muzeul Astra costă puţin peste 1.000 de lei de per­soană, sumă din care turiştii au asigurate transportul, 4 nopţi de cazare la pensiune, mic dejun, cină festivă cu preparate tradiţionale, spectacole live şi însoţitor de grup.

Pe Valea Prahovei, una dintre cele mai solicitate destinaţii interne, conform datelor agenţiei, o minivacanţă de trei nopţi la un hotel de trei stele cu demipensiune costă 2.200 de lei camera. Turiştii sunt întâmpinaţi cu o gustare tradiţională în Noaptea Învierii şi sunt invitaţi la un prânz cu preparate specifice sărbătorilor în prima ziua de Paşte.

Pe de altă parte, numărul mai mare de zile libere de Paşte reprezintă un motiv solid pentru tot mai mulţi turişti să opteze pentru o vacanţă în străinătate. Una dintre cele mai solicitate destinaţii în această perioadă este Israel, unde un pachet care include cinci nopţi de cazare cu demipensiune, bilete de avion, transferuri şi ghid costă aproape 600 de euro.

CEO-ul agenţiei a precizat: "Ţara Sfântă este un loc cu o mare încărcătură spirituală, în care orice turist trebuie să ajungă măcar o dată în viaţă, iar sărbătorile pascale reprezintă o perioadă foarte bună pentru a face acest pelerinaj. Noi le propunem turiştilor o incursiune în Ierusalim, Bethleem, Tel Aviv, Nazareth şi ne propunem chiar să lansăm o iniţiativă prin care să-i încurajăm pe români să descopere această destinaţie".

O altă destinaţie căutată de Paşte este, potrivit datelor Christian Tour, Bulgaria, mai ales de turiştii care pun accent pe dimensiunea religioasă, întrucât bulgarii sunt ortodocşi la fel ca noi. La Balchik, o noapte de cazare cu mic dejun costă 17 euro de persoană la un hotel de 4 stele, în vreme ce în Albena şi Nisipurile de Aur costă 36 de euro.

Totodată, cererea pentru city- break-uri în străinătate este mare, româ­nii alegând oraşe precum Roma, Milano, Praga sau Viena. De asemenea, circuitele în regiuni calde precum Costa del Sol, Toscana, Sicilia şi Napoli aduc turişti în agenţii.

Conform turoperatorului, turiştii autohtoni sunt interesaţi şi de sejururi în destinaţii exotice, Dubai, Republica Dominicană şi Mexic fiind solicitate pentru Paşte, cu atât mai mult cu cât luna aprilie este una dintre perioadele recomandate pentru o vacanţă în aces­te zone datorită vremii perfecte pentru plajă şi a precipitaţiilor reduse cantitativ. Un pachet pentru două persoane în Mexic costă aproape 2.000 de euro, sumă din care turiştii au asigurate biletele de avion şi 7 nopţi de cazare la un hotel de cinci stele în regim all inclusive.

Christian Tour este operatorul de chartere cu 45 de zboruri săptămânale şi o cifră de afaceri, anul trecut, de peste 70 de milioane de euro şi mai mult de 250.000 de turişti trimişi în vacanţe. Turoperatorul deţine 40 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS