Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ÎN URMA FRAUDEI DE LA COMPANIA WIRECARDGuvernul german reziliază contractul cu autoritatea de supraveghere în domeniul contabilităţii

S.B.
Internaţional /

Guvernul german reziliază contractul cu autoritatea de supraveghere în domeniul contabilităţii

Guvernul german reziliază contractul avut cu autoritatea de supraveghere în domeniul contabilităţii, după ce compania de plăţi Wirecard a solicitat intrarea în insolvenţă în cadrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de frandă din ţară, a anunţat duminică un oficial guvernamental, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, ieri, publicaţia Bild am Sonntag a relatat că Ministerele Justiţiei şi Finanţelor vor întrerupe relaţiile cu Financial Reporting Enforcement Panel (FREP), o entitate cvasi-privată care supraveghează raportările financiare ale companiilor listate.

"Am ajuns la un acord cu Ministerul de Finanţe să reziliem contractul", a declarat un oficial din Ministerul Justiţiei, care a refuzat să ofere alte detalii.

Wirecard s-a prăbuşit joia trecută, din cauza unor datorii de aproape 4 miliarde de dolari, după ce a dezvăluit o lipsă de circa 2 miliarde de dolari despre care firma de audit EY a afirmat că este rezultatul unei fraude globale sofisticate.

Scandalul a adus în centrul atenţiei autoritatea de supraveghere a sectorului financiar BaFin, ale cărei investigaţii legate de neregulile de la Wirecard s-au bazat parţial pe informaţiile oferite de FREP şi care este acuzată că nu a supravegheat corect compania de tehnologie care oferă servicii financiare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar dacă ar fi citit raportul contabil ca pe o poveste ar fi observat inadvertentele, cum sa semnezi un raport al consiliului de supraveghere fără sa ai semnătura auditorului,,,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie