ÎN URMA VOTULUI ACŢIONARILORCea mai mare parte a profitului Antibiotice va merge la rezerve

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie

Cea mai mare parte a profitului Antibiotice va merge la rezerve

Acţionarii Antibiotice Iaşi (ATB) au aprobat, în adunarea de ieri, propunerea conducerii companiei ca cea mai mare parte din profitul anului trecut să meargă către rezerve, a anunţat producătorul de medicamente printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, din profitul realizat în 2020 de circa 26,39 milioane de lei, aproape 2,22 milioane de lei vor merge către dividende, în timp ce suma de 24,168 milioane de lei va merge către rezerve. Este o repartizare care pune pe primul loc investiţiile pe care le are în plan compania, după cum reiese dintr-un raport al Antibiotice publicat la mijlocul lunii trecute.

Dividendul unitar este de 0,00330631 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii ATB din data de 20 aprilie, de 0,53 lei, oferă un randament brut de 0,6%, plăţile urmând să se facă începând cu 20 septembrie. Din suma totală, partea Ministerului Sănătăţii, acţionarul majoritar al companiei, este de 1,17 milioane de lei, în timp ce SIF Oltenia (SIF5), care la ultima raportare avea 23% din producătorul de medicamente, va încasa circa 0,5 milioane de lei.

Tot la adunarea de ieri, a fost completat Consiliul de Administraţie al societăţii prin desemnarea lui Ionel Damian ca administrator neexecutiv, până la data de 18 aprilie 2024.

De menţionat că, ieri a fost a doua adunare a acţionarilor Antibiotice, în condiţiile în care pentru lucrările adunării din 20 aprilie nu a fost întrunit cvorumul de prezenţă.

Recent, compania şi-a publicat raportul privind activitatea de dezvoltare durabilă, în care se menţionează că, până în anul 2028, Antibiotice urmăreşte dublarea cifrei de afaceri, a exportului, precum şi obţinerea unui profit de 2,5 ori mai mare. În acest sens, compania are în vedere o politică de dezvoltare şi organizare strategică orientată pe cinci piloni: adaptarea strategică a resurselor umane la realităţile etapei; adaptarea strategică a portofoliului de produse; perfecţionarea continuă a Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă); planificarea strategică şi managementul performanţei; Guvernanţă Corporativă.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente, a cărui capitalizare bursieră este de circa 350 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Ei aș! " Pune pe primul plan investițiile "!?. Nu e performanta ce să mai vorbim! De 20 de ani aceiași justificare nerușinată, ca să explice dividendele de rahat! In schimb salarii pana-n pod ! Totuși fac export si îmi cenzurez acuzațiile dar,dacă vine o cădere pe burse ATB va ajunge pe la 0,2 unde-i e locul. Cu discount!

  1. Da speram si eu ca va creste exportul in SUA, dar sa fasait,(se lauda ca vinde in Vietnam .... NANI ma lasi) apoi cum naiba ati reusit sa aveti profit mai mic in pandemie cand toti au vandut la greu? Voi nuuuu si dati doar 8% la dividende (de gratuite ati auzit ??? NUNU !!!) Hai NENE chiar trimiti angajatii fortat la biblioteca fabricii, zau ? Mai da ce suna a comunism acolo (e aproape RUSIA daaaa). Hai ca merita o NANA la dorsal pe bune!( de s-ar pensiona odata)

  Anul trecut a acordat un dividend mai mare, pt. ca trebuia sa fie reales, si acum a revenit la normalitate. De 13 ani profitul scade, chiar si in valoare nominala, ca sa nu mai vorbim si de inflatie, iara lui gura nu-i mai tace, de mandria ,,performantei''' pe care o trambiteaza. Dar face ce-i spune si numele, adica ,,nani'', ca doar e la stat, unde pilele conteaza, si-n rest, poti sta linistit, in timp ce dai din papagal, si dormi pe tine.

  Ii convine sa anunte planuri pentru cand nu va mai fi el prezent sa raspunda pentru nerealizarea lor.

  La Sif2 Doros făcea un comentariu că trebuie renunțat" la simpla acordare de div

  idende ".Îi înțeleg s-au plictisit să tot dea din EVERul lor ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro