În vacanţa de iarnă, cu gândul pe Litoral

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

În vacanţa de iarnă, cu gândul pe Litoral

Mii de turişti au profitat de zilele libere de Crăciun şi de Revelion ca să-şi rezerve vacanţe pentru vara anului 2020 la mare, pe litoralul românesc. Astfel, pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie, numărul rezervărilor zilnice de vacanţe la mare pe portalul Litoralulromanesc.ro a fost de două ori mai mare decât într-o zi obişnuită din luna decembrie, conform unui comunicat de presă.

Tendinţa turiştilor români de a rezerva vacanţa de vară la mare în zilele libere de Crăciun şi Revelion a început cu câţiva ani în urmă şi a căpătat amploare de la un an la altul. În aceste zile, mii de români şi-au rezervat vacanţe pentru la vară în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, profitând şi de reducerile early booking specifice acestei perioade, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro.

Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro, a subliniat: "Am constatat deja de câţiva ani că în zilele libere de Crăciun şi Revelion, aşa cum merg la cumpărături la mall, românii cumpără şi vacanţe pentru vara următoare. Mulţi români au o viaţă foarte trepidantă, context în care vacanţele devin foarte importante. A devenit deja un obicei pentru mulţi ca în timpul uneia dintre vacanţe să şi-o rezerve deja pe următoarea, pentru că vor să aibă confortul psihic dat de faptul că ştiu deja când şi unde vor pleca în următorul sejur".

În această perioadă au fost cumpărate atât sejururi scumpe, cât şi pachete ieftine. Turiştii care au achiziţionat vacanţe de vară la mare în acest interval au beneficiat şi de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de până la 50%, care s-a încheiat la 31 decembrie. "Noi am prelungit acest prim val de reduceri până pe 3 ianuarie, ca să-l poată prinde şi cei care au cumpărat vacanţe imediat după Revelion. Următorul val de discounturi, ceva mai mici decât primul, se încheie în 31 ianuarie", a afirmat Ionuţ Nedea. Numărul românilor care îşi cumpără vacanţe la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% faţă de 2018, reiese din datele citate.

Litoralulromanesc.ro a înregistrat, anul trecut, un volum de vânzări de 23 milioane de euro, iar prin intermediul agenţiei au ajuns peste 180.000 de turişti în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, în 2019. Portalul promovează peste 300 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS