ZIARUL BURSA

07 ianuarie
Anul 2020 - un efort special de gândire strategică

Anul 2020 - un efort special de gândire strategică

Theodor StolojanMacroeconomie / 07 ianuarie

Theodor Stolojan

Anul 2020 va fi marcat de trei evenimente cu impact major pentru dezvoltarea României: Uni­unea Europeană va adopta noua perspectivă financiară 2021-2027 şi ne aşteptăm ca ţării noastre să îi revină un volum de fonduri europene cel puţin la fel de mare ca şi în perspectiva financiară 2014- 2020; partidele politice din România îşi vor definitiva programele electorale atât pentru alegerile locale , cât şi pentru cele parlamentare, cu un orizont de timp 2024; Guvernul Ro­mâ­niei va definitiva obiectivele sale prioritare pentru negocierea cu Comisia Europeană a noului Acord de parteneriat pentru perioada 2021-2027, inclusiv a condiţiilor pe care le vom avea de îndeplinit pentru accesarea fondurilor europene.

Viitorul este al companiilor cu valoare negativă?

Călin RecheaMacroeconomie / 07 ianuarie

Călin Rechea

"A fost un an bun nu doar pentru acţiunile companiilor, ci pentru majoritatea activelor financiare, inclusiv obligaţiunile companiilor, obligaţiunile guvernamentale, materii prime şi aur", scrie The Economist în primul număr din 2020.

"Sunt şanse bune ca BET-FI să îşi continue creşterea, în 2020"

BROKERII:"Sunt şanse bune ca BET-FI să îşi continue creşterea, în 2020"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 07 ianuarie

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Mă aştept ca BET-FI să fie vedeta anului, iar randamentul indicelui să depăşească 15%"  

Marcel Murgoci, Estinvest: "Nu este exclus ca, în 2020, evoluţia indicelui financiar să fie mai bună decât cea din 2019"

Există premise importante ca indicele BET-FI, ce include cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), să îşi continue, în acest an, ascensiunea din 2019 şi chiar să depăşească randamentul celorlalte coşuri de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sunt de părere brokerii activi în piaţa noastră de capital, în condiţiile în care, anul trecut, indicele financiar a urcat cu circa 37%.

Televiziunea iraniană face apel la strângerea a 80 de milioane de dolari - recompensă pentru "capul lui Trump"

Iranul promite să alunge americanii din regiune

A.V.Internaţional / 07 ianuarie

Forţa Quds, unitatea specială a Gardienilor Revoluţiei din Iran, însărcinată cu operaţiunile externe, şi-a propus să alunge SUA din regiune, după ce, la finele săptămânii trecute, generalul Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac american la Bagdad.

Ludovic Orban

TENTATIVA PSD, ANULATĂ DE LIBERALIGuvernul Orban a modificat OUG 114/2018

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 07 ianuarie

Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care prevederile din legea de modificare a OUG 114/2018 şi a altor acte normative din domeniul fiscal-bugetar să poată intra în vigoare. Premierul Ludovic Orban a precizat că, în lipsa acestui act normativ, execuţia bugetară pe 2020 poate fi afectată din cauza faptului că legea asumată în Parlament a fost atacată la Curtea Constituţională de către reprezentanţii PSD.

Românii speciali

Cătălin AvramescuEditorial / 07 ianuarie

Cătălin Avramescu

Există o limită a neruşinării? Din câte se pare, nu. La sfârşitul anului au încetat activitatea judecătorii şi grefierii de la Curtea de Apel Bucureşti. Au ieşit pe treptele tribunalului sau pe holuri, îmbrăcaţi în cearceafuri vineţii. Blocaseră judecarea cauzelor pe motiv... de pensie specială. Asta după ce oricum indivizii respectivi au salarii uriaşe.

Ediţia din 07.01.2020
Ediţia din 22.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Cea mai mare bursă din India vrea să se listeze

Cea mai mare bursă din India vrea să se listeze

A.V.Companii / 07 ianuarie

National Stock Exchange (NSE), cea mai mare bursă de valori din India, s-a adresat în mod oficial autorităţii pieţei naţionale de capital (Securities and Exchange Board of India) în vederea lansării propriei oferte publice iniţiale, conform...

Trăim (încă) mai bine decât recunoaştem

OPINIITrăim (încă) mai bine decât recunoaştem

CRISTIAN DOGARUMacroeconomie / 07 ianuarie

Mi-a sărit în ochi la sfârşitul anului trecut un sondaj privind bugetul de Crăciun în diferite ţări realizat de Ipsos MORI la comanda grupului britanic Internaţional Personal Finance, ce operează în România Provident Financial.

În vacanţa de iarnă, cu gândul pe Litoral

În vacanţa de iarnă, cu gândul pe Litoral

C.P.Companii / 07 ianuarie

Mii de turişti au profitat de zilele libere de Crăciun şi de Revelion ca să-şi rezerve vacanţe pentru vara anului 2020 la mare, pe litoralul românesc. Astfel, pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie, numărul rezervărilor zilnice de...

Qatar interzice monedele virtuale

Qatar interzice monedele virtuale

Bănci-Asigurări / 07 ianuarie

Qatar a anunţat interzicerea serviciilor de active digitale, în special tranzacţionarea, în timp ce monedele virtuale începeau să-şi facă loc încet în Orientul Mijlociu, potrivit site-ului www.financemagnates.com.

Sportul are acelaşi buget ca în 2019

Sportul are acelaşi buget ca în 2019

Sport / 07 ianuarie

Finanţarea sportului în 2020 rămâne la acelaşi nivel cu cea de anul trecut, chiar dacă în această vară sunt programate Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat că bugetul alocat...

Scăderi pe linie pentru indicii Bursei

BVBScăderi pe linie pentru indicii Bursei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 07 ianuarie

Rulaj de numai 25 milioane de lei, sub media anului trecut  

Prime Transaction: "Scădere de 3,22% pentru TGN, posibil pe fondul expirării contractului de rezervare a capacităţii de transport dintre Gazprom şi Transgaz în ceea ce priveşte...

MACRO NEWSLETTER 07 Ianuarie 2020

MACRO NEWSLETTER 07 Ianuarie 2020

Macroeconomie / 07 ianuarie

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat uşor creşterea anuală în octombrie 2019, până la 2,2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Cele mai mari creşteri...

Mari învinşi şi multă strălucire

GLOBURILE DE AURMari învinşi şi multă strălucire

O.D.Internaţional / 07 ianuarie

Gala Globurilor de Aur a confirmat aşteptările, a produs câteva surprize şi a fost foarte...sclipitoare. Vedetele au avut ţinute conform aşteptărilor, au purtat bijuterii scumpe, iar marii favoriţi la premii au fost înfrânţi. Lungmetrajele...

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

22 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1185
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5396
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.9661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo