ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, Drepturile aferente majorării de capital a Holde intră la tranzacţionare la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2021

Drepturile de preferinţă ale Holde Agri Invest (HAI) aferente majorării de capital pe care urmează să o realizeze compania vor intra la tranzacţionare începând de astăzi, prin Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat ieri operatorul pieţei noastre de capital.

Drepturile, ce vor purta simbolul HAIR01, vor putea fi tranzacţionate până la data de 31 mai inclusiv, după cum reiese din raport.

Majorarea capitalului social al Holde Agri Invest presupune emiterea unui număr de 21 milioane de acţiuni noi clasa, A cu o valoare nominală de un leu. Operaţiunea este organizată în două etape, urmând să se desfăşoare între 25 mai şi 19 iulie.

Într-o primă fază, investitorii vor putea cumpăra acţiuni nou emise în baza numărului de drepturi de preferinţă deţinute, la un preţ de 1,38 lei/acţiune. Pentru a subscrie o nouă acţiune sunt necesare 1,77 drepturi de preferinţă, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Holde a emis 37,24 milioane de drepturi de preferinţă ce au fost încărcate în conturile acţionarilor Holde în data 5 aprilie. Subscrierile în baza drepturilor de preferinţă (prima etapă a majorării) se vor derula în perioada 4 iunie - 3 iulie.

Acţiunile rămase nesubscrise la finalul primei etape vor fi oferite spre vânzare investitorilor în cadrul unui plasament privat, ce se va derula între 6 şi 19 iulie, la un preţ care se va încadra în intervalul 1,39 lei/acţiune şi 1,55 lei/acţiune, se arată în raport.

Conform unei notificări a Holde Agri Invest din data de 16 martie, banii pe care compania îi va strânge prin majorarea de capital vor fi folosiţi pentru finanţarea planurilor de dezvoltare, cum ar fi achiziţionarea de noi ferme, investiţii în depozitare, utilaje, irigaţii, modernizarea fermei şi finanţarea unui proiect de start-up agri-tech.

În prezent, capitalul Holde Agri Invest, companie ce a fost listată în piaţa AeRO la începutul lunii octombrie a anului trecut, este compus din aproape 43,07 milioane de acţiuni, din care 37,24 milioane sunt acţiuni Clasa A, tranzacţionate la BVB, şi 5,82 milioane sunt acţiuni preferenţiale Clasa B, care au dreptul la dividend prioritar dar nu au drept de vot la adunările generale ordinare ale acţinarilor ce deţin titluri Clasa A.

Pentru anul trecut, Holde Agri Invest a raportat venituri din exploatare consolidate de 43,87 milioane de lei, cu mult peste cele de 9,9 milioane lei din 2019 şi un profit net de 3,44 milioane lei, faţă de o pierdere de 4,64 milioane lei în anul anterior.

Faţă de preţul de închidere al acţiunii HAI de la finele săptămânii trecute, de 1,6 lei, capitalizarea bursieră a companiei se ridica la 68,9 milioane lei.

La finele anului trecut, Vertical Seven Group deţinea 6,31 milioane de acţiuni HAI, reprezentând 14,65% din capitalul social al companiei, din care 4,85 milioane de acţiuni clasa A şi 1,45 milioane de acţiuni clasa B. Vertical Seven Group este deţinută de către Iulian-Florentin Cîrciumaru - 50% şi Andrei Dan Creţu - 50%.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. SMECHERII PESTE SMECHERII , IN TARA ASTA !!! PAI , E CINSTIT SI DREPT , CA ACTIONARII DIN ETAPA 1 , SA TREBUIASCA SA CUMPERE AUTOMAT , DREPTURILE DE PREFERINTA [ CINE STIE LA CE PRET !!! ] , CA SA POATA SUBSCRIE ACTIUNI NOI , IAR SMECHERII DIN ETAPA 2 , CICA CEI DIN ''''' PLASAMENTUL PRIVAT ''''', SA LE CUMPERE DIRECT , CU 10 BANI IN PLUS , FARA SA MAI PLATEASCA ACELE DREPTURI ??? PAI , CINE CASTIGA DIN ASTA , SI CINE IESE IN PAGUBA ??? CINE NASCOCESTE ASTFEL DE SMECHERII , SI PE CARCA CUI ??? N-AR TREBUI SA FIE INVERS , ACTIONARII PRIMI , SA LE CUMPERE LA 1.38 LEI , IAR CEI DIN ETAPA 2 , LA 1.39 LEI + DREPTURILE , ORICAT OR COSTA ELE !!! ADICA LA 1.70 LEI , 1.80 LEI , 1.90 LEI , S-AU CAT OR FI !!! ETAPA 2 , INSEAMNA O POARTA PENTRU SMECHERI !!!!!!!!!! CA PRIM ACTIONAR , EU AR TREBUI SA LE CUMPAR LA 1.38 LEI , SI ATAT !!! NICI UN SFANT , IN PLUS !!! CA DE AIA , SANT PRIM ACTIONAR !!! SMECHERII DIN 2 , AR TREBUI SA PLATEASCA IN PLUS , SI DREPTURILE , NU EU !!! DE CE SANT PRIVILEGIATI , CEI CARE VIN DIN URMA ???

  1. Nu ai inteles deloc mecanismul. Cine detinea actiuni a primit deja drepturi de preferinta - si nu e nevoit sa le cumpere. Si in baza drepturilor de preferinta isi cumpara actiunile. Cine nu are suficiente sau deloc si vrea sa cumpere actiuni in majorarea de capital va cumpara drepturile de preferinta.

   in sensul ca cei din etapa a doua le poate cumpara la 1.39 lei, ceea ce inseamna ca DP detinute de cei care detineau actiuni la data de ref nu valoreaza mai nimic (0.01 lei). Strategia a fost deficitara, iar DP nu prea se vor tranzactiona, dupa cum cred ca nici subscrierea de actiuni in prima etapa nu va fi imbulzeala, Sa le cumpere institutionalii la 1.39

   nea STATy aici e o problema de abordare de la mintea matale....adicatelea daca vrei actiuni HAI si nu ai drepturi atunci cumperi pentru ca e ca o poarta, adicatelea sa pui mina pe ele trebuie sa deschizi usa.... daca deja ai luat actiuni in prima faza atunci deja ai drepturi si nu trebuie sa mai cumperi din astea iar pretul e de 1.38 pe actiune ceea ce este minus 10% fata de pret pe bursa....deci acuma vinzi actiunile care le ai pe bursa masiv, cumperi drepturi de preferinta echivalente si platesti 1.38 pe actiune si gata, ai 10% profit la tot portofoliu de actiuni HAI

   MULTUMESC , D-LE !!! RAMAN LA PAREREA MEA , CA NU E CINSTIT CA CEI CARE VIN DIN URMA , SA CUMPERE CU MAI PUTINI BANI , DECAT ACTIONARII CU ACTIUNI DEJA AVUTE !!! ASA ESTE , SI CE SPUNE DL DE LA 1.1. !!! NU E NEVOIT NIMENI SA LE CUMPERE !!! ASA ESTE !!! NUMAI CA '''''' MECANISMUL '''''', CUM AI SPUNE DUMNEALUI , NU M-I SE PARE NICI CINSTIT , SI NICI DREPT !!! ASTA , NU E UN PROSPECT CINSTIT !!! DAR , CUI AI PASA DE DREPTATE ??? PE DE ALTA PARTE , D-LE Axxa , AVETI DIN NOU DREPTATE !!! ACTIUNEA ASTA ''''' HAI '''''', A FOST IN ASA FEL CREATA , INCAT SLUJESTE INTERESELE ACTIONARILOR PRINCIPALI , CARE , CU UN DIVIDEND NASCOCIT CA ''''' PRIORITAR '''''', LA CARE AU DREPTUL NUMAI EI , VOR CULEGE DIN AFACERE , CAIMACUL , LAPTELE CEL BUN , IAR ACTIONARII MICUTI , SE VOR MULTUMI CU ZATUL MURDAR , CARE V-A RAMANE , EVENTUAL , PE FUNDUL GALETII !!! DACA V-A RAMANE CEVA !!! AU FOST INTREBATI , D-LE Axxa , DE CE AU NASCOCIT ASA CEVA , IN PROSPECTUL LOR DE INTRARE LA BURSA !!! DE CE FAC DISCRIMINARE !!! AU RASPUNS , CA AU DREPTUL , FIINDCA AU TINUL BANII LOR PROPRII , BLOCATI TIMP DE 2-3 ANI , INAINTE DE LISTARE !!! AU , S-AU NU AU DREPTATE ???

   Daca raman pentru plasamentul privat, insa daca sunt subscrise suficiente, atunci nu mai ramane marfa de plasament privat. Si institutionalii nu pot cumpara de pe piata Aero.

   Mai trebuie sa adaugi si pretul de cumparare a drepturilor de preferinta pe langa 1.38.

   Nu mai spun ca pretul actiunii va scadea 

   ASA ESTE , D-LE , ASA ESTE !!! POATE M-AM PIERDUT EU , IN EXPLICATII , SI DL DE LA 1.3. NU M-A INTELES !!!

   In cazul de fata crezi ca vor ramane act nesubscrise dupa prima etapa? Eu as crede ca da. Chiar multe (peste 25%). Si vor putea fi subscrise fara a detine DP, la un pret posibil si de 1.39.

   Doar fondurile de pensii cred ca nu pot lua de pe aero 

   Si fix asta se intampla - s-a dus actiunea foarte mult in jos. Practic majorarea de capital nu mai e un avantaj pentru subscriitori din prima sau a doua faza. E doar o majorare de capital si speranta ca HAI va folosi banii intelept si va aduce profit si o actiune mai mare.

   crezi ca se vor mai inghesui multi sa le cumpere actiunile? Ar putea sa o faca cei care au luat si in plasamentul privat, dar tare ma tem ca ei cauta mai curand sa scape de ele, nu sa le inmulteasca.

   Si daca scapi de ele, tot trebuie sa duci banii undeva. HAI e o actiune decenta, ma astept ca dupa majorare sa sparga banii pe ce au zis, terenuri si tehnologie, si atunci putem vedea imbunatatiri seriose, inclusiv o actiune buna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro