Retail

ÎNCEPÂND DE ASTĂZIWood & Company este Market Maker pentru Electrica

A.I.
Piaţa de Capital / 30 septembrie 2020

Wood & Company este Market Maker pentru Electrica

Radu Hanga, BVB: "Acţiunea Electrica este deja una dintre cele mai lichide acţiuni de la BVB, iar o lichiditate îmbunătăţită îi poate creşte şansele să fie inclusă în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente"

Electrica (EL), jucător cheie în piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din ţara noastră beneficiază, începând de astăzi, de serviciile de Market Making ale emitentului oferite de Wood & Company (Cehia), se arată într-un comunicat postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noaste de capital, a declarat: "Ne bucură faptul că promovarea pieţei de capital din România la statutul de Piaţă Emergentă a determinat un interes mai mare al companiilor pentru îmbunătăţirea lichidităţii acţiunilor lor. Acest parteneriat între Electrica şi Wood & Company Financial Services este de bun augur pentru ambele părţi implicate, dar şi pentru investitori. Atenţia ridicată a companiei faţă de îmbunătăţirea lichidităţii acţiunilor sale ne încântă cu atât mai mult cu cât trebuie luat în calcul faptul că Electrica este listată şi la Bursa de la Londra, acţiunile fiind împachetate sub formă de GDR-uri. Acţiunea Electrica este deja una dintre cele mai lichide acţiuni de la BVB, iar o lichiditate îmbunătăţită îi poate creşte şansele să fie inclusă în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente".

Corina Popescu, CEO al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică, a afirmat: "Electrica este unul dintre pilonii economiei româneşti, este un grup strategic, format din companii solide atât din punct de vedere operaţional, cât şi din punct de vedere financiar. Strategia Grupului Electrica este una de asigurare a echilibrului între crearea de valoare pe termen lung şi maximizarea profitului pentru investitori. În acest sens, prin încheierea contractului de servicii de market making cu WOOD, ne dorim să asigurăm creşterea lichidităţii acţiunilor noastre şi reducerea volatilităţii preţului, să putem menţine un randament ridicat pentru investitori. Mai ales în contextul promovării României la statutul de Piaţă Emergentă, considerăm că acest parteneriat poate aduce beneficii semnificative atât investitorilor existenţi, dar reprezintă, totodată, o bună oportunitate de a atrage şi alţi acţionari. Iar fiecare pas înainte în implementarea strategiei nu poate decât să demonstreze consistentă, coerenţa şi implicarea noastră pentru o dezvoltare sustenabilă, cu beneficii pentru toate părţile interesate".

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de Wood & Company Financial Services în baza unui contract semnat cu Electrica.

Adrian Tănase, director general de Bursei de Valori Bucureşti, a spus: "O lichiditate îmbunătăţită a acţiunilor este un plus pentru orice companie listată atunci când vrea să atragă noi investitori. Electrica este una dintre companiile foarte active în atragerea de noi investitori în acţionariat şi împreună cu care BVB a participat la numeroase roadshow-uri externe pentru a promova piaţa românească de capital în mediul investitorilor internaţionali. Deja avem cinci companii care utilizează acest serviciu de Market Maker al Emitentului, lansat de BVB în urmă cu un an tocmai pentru îmbunătăţirea lichidităţii acţiunilor companiilor listate".

Acţiunile Electrica au înregistrat un rulaj de aproape 420 milioane lei în anul 2019 la BVB, respectiv o cota de piaţă de 4,3%, plasându-se pe locul al şaselea în topul lichidităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

16 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9241
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0620
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5194
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7324
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8805

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro