Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

ÎNCEPÂND DE MÂINETrei bănci vor vinde titluri de stat pentru populaţie în lei şi euro, listate la BVB

A.I.
Piaţa de Capital /

Trei bănci vor vinde titluri de stat pentru populaţie în lei şi euro, listate la BVB

BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD - Groupe Societe Generale vor pune în vânzare, începând de mâine, titluri de stat pentru populaţie în lei şi, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori Bucureşti, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Titlurile au maturităţi de doi şi patru ani pentru moneda naţională şi de cinci ani pentru euro, dobânzile anuale oferite pentru cele în lei fiind de 4% pentru titlurile cu scandeţa de doi ani şi 4,5% pentru cele la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.

"Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieţei scad riscul investiţional până la maturitate şi oferă oportunitatea lichidării imediate şi cu minimum de costuri pentru populaţie în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piaţa secundară", se arată în comunicatul Ministerului.

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se va derula în perioada 15 iulie - 7 august 2020.

Subscrierea iniţială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Procedura de subscriere:

Emisiunea în lei

· Pe baza unui formular de subscriere în cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania şi BRD - Groupe Societe Generale S.A., sau în baza unui contract de investiţii financiare pe piaţa bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizaţi care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea condiţiilor ofertei;

· Pentru subscriere, încasarea cupoanelor şi a valorii nominale la scadenţă, investitorii trebuie să menţioneze un cont bancar pentru plăţi ulterioare.

Emisiunea în Euro

· Se realizează doar în baza unui contract de investiţii financiare pe piaţa bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizaţi pentru tranzacţii la Bursa de Valori Bucureşti, care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea condiţiilor ofertei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie