India, o ţară care merită vizitată cel puţin o dată în viaţă. După doi ani de pandemie, turiştii sunt din nou aşteptaţi sub sloganul "Oaspeţii sunt ca Dumnezeu"

Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 6 mai

India, o ţară care merită vizitată cel puţin o dată în viaţă. După doi ani de pandemie, turiştii sunt din nou aşteptaţi sub sloganul "Oaspeţii sunt ca Dumnezeu"

"În ultimii şapte ani, ţara a muncit fără încetare pentru dezvoltarea potenţialul turistic. Obiectivele turistice de patrimoniu ale ţării, dezvoltarea patrimoniului nostru cultural, sunt exemple excelente în acest sens." - Premierul Narendra Modi

India este un mini continent - o ţară ce se mândreşte cu un relief spectaculos, păduri verzi dense, o moştenire culturală bogată, plaje superbe cu nisip strălucitor, care fac din India una dintre locaţiile preferate pentru a planifica o călătorie. Bogăţia culturală a Indiei face din aceasta una dintre cele mai fascinante destinaţii turistice, fauna sălbatică şi obiectivele istorice oferind o experienţă unică în viaţă.

India oferă obiective turistice interesante pentru orice vizitator - fie iubitori de natură, iubitori de artă sau sculpturi, iubitori de mâncare sau iubitori de aventură. Datorită diferitelor forme de relief, India este ţara ce oferă posibilitatea de a lua contact cu toate anotimpurile, în aceeaşi perioadă a unui an.

India este unul dintre cele mai populate state ale lumii, limbile vorbite de localnici sunt hindi si engleza, însă există multe alte dialecte în funcţie de regiune. În ceea ce priveşte religia, predomină hinduismul, dar sunt prezente şi islamismul, creştinismul, budismul şi alte religii mai puţin cunoscute.

După doi ani de pandemie, India revine iar la un nivel de normalitate, guvernul Indiei a permis reluarea zborurilor internaţionale în martie 2022. India este din nou pregătită să primească turiştii străini cu entuziasmul şi căldura oamenilor din India, cu motto-ul "Athithi Devo Bhava", adică "Oaspeţii sunt ca Dumnezeu".

India sărbătoreşte anul acesta "Azadi Ka Amrit Mahotsav", pentru a comemora 75 de ani de India progresistă şi istoria glorioasă a poporului, culturii şi realizărilor sale. Azadi Ka Amrit Mahotsav este o întruchipare a tot ceea ce este progresist despre identitatea socio-culturală, politică şi economică a Indiei.

În acest an, tema Zilei Naţionale a Turismului este "Turismul rural", promovarea zonelor si obiectivelor turistice rurale. Orasul Pochampally din Telengana, a fost selectat de Organizaţia Mondiala a Turismului Naţiunilor Unite (UNWTO) drept unul dintre cele mai bune sate turistice din India. Orasul Pochampally din districtul Nalgonda este denumit si "Oraşul de Mătase al Indiei" acesta fiind recunoscut pentru produsele ţesute, în special "sari Ikkat" ţesute manual. Există mii de războaie în sat care produc cantităţi mari de sari din matase.

Există un sentiment reînnoit de optimism în a călători, cu atât mai mult cu cat se apropie vacanţele de vară. Cele mai populare destinaţii pentru vacanţele de vară sunt Goa, Manali, Rishikesh, Ooty, Darjeeling şi Sirnagar. Departamentul de Turism dezvoltă circuite turistice bazate pe 15 teme diferite în cadrul programului Darshan, aceste circuite turistice vor ajuta la dezvoltarea turismului şi crearea de noi locuri de munca în regiune. India oferă peste 120 de vârfuri muntoase pentru drumeţii, activităţi montane şi turism de aventură în zonele Ladak, Rishikesh, Manali şi Andaman.

India, o ţară care merită vizitată cel puţin o dată în viaţă. După doi ani de pandemie, turiştii sunt din nou aşteptaţi sub sloganul "Oaspeţii sunt ca Dumnezeu"

Turiştii pot vizita una dintre cele mai îndrăzneţe realizări a ingineriei moderne a Indiei, zona Gujarat, care oferă oportunitatea unică de a vedea Statuia Unităţii, cea mai înaltă statuie din lume, ce are o înălţime de 182 de metri.

Guvernul Indiei a iniţiat de asemenea o serie de măsuri pentru a stimula turismul intern. Utilizarea pe scară largă a tehnologiei informaţiei pentru rezervarea de hoteluri, bilete de avion, tren şi autobuz, rezervări online. Bilete turistice pe diferite platforme fac de asemenea parte din iniţiativele guvernamentale de promovare a turismului.

Fiecare stat are locuri şi obiective turistice unice ce reflectă cultura indiană dar şi o multitudine de experienţe care aşteaptă să fie descoperite de către turişti. Turiştii nu vor uita experienţa incredibilă de a vizita dunele de nisip ondulate din Jaisalmer, oraşul roz Jaipur, oraşul albastru Jodhpur şi forturile sale maiestuoase. Insulele Havelock din Andamans sunt cu uşurinţă unele dintre cele mai senine destinaţii din India. Cu plajele sale curate, apa de culoare azuriu, care reflectă albastrul cerului. Una dintre cele şapte minuni ale lumii este considerată mausoleul Taj Mahall. Acesta fascinează prin istoria si frumuseţea lui, atât pe turiştii străini cât şi pe cei interni. Mausoleul de marmură albă a fost construit de Shah Jahan.

Alte cladiri notabile din Agra includ Fortul Agra, Fatehpur Sikri, acestea se numară printre capodoperele principale ale clădirilor din epoca Mughal.

In India există 40 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dhalavira din Gujarat (oraşul civilizaţiei din Valea Indusului) şi Templul Ramappa din Telangana sunt ultimele adăugate în lista de patrimoniu la categoria culturală.

India este renumită pentru numeroasele festivaluri. Practic, în India este mai tot timpul ceva de sărbătorit graţie diversităţii religiilor. Unul dintre cele mai interesante festivaluri este Holi, un festival foarte colorat, care sărbătoreşte triumful binelui asupra răului, sfârşitul iernii şi debutul unui nou sezon al bunăstării şi belşugului. Cu această ocazie, oamenii se pictează cu pudră colorată, dau petreceri şi dansează în ploaie.

India, o ţară care merită vizitată cel puţin o dată în viaţă. După doi ani de pandemie, turiştii sunt din nou aşteptaţi sub sloganul "Oaspeţii sunt ca Dumnezeu"

India oferă vize de turism emise electronic pentru cetăţenii a 156 de ţări. Cetăţenii străini cu vize de turist/e-turist pot intra în India numai prin posturi de control pentru imigrare maritimă (ICP) desemnate, sau pe aeroporturi prin zboruri. India este pregătită să primească turişti din întreaga lume oferind acces la aeroporturi moderne, metrouri, infrastructură rutieră şi hoteluri elegante ce oferă toate facilităţile. O altă opţiune pentru transport este şi închirierea unei maşini şi a unui şofer, mai ales dacă alegi să călătoreşti câteva zile în jurul unei regiuni (o companie care oferă astfel de servicii este Indiabycaranddriver.com).

Ambasada Indiei la Bucureşti oferă facilitarea rapidă a procesului de acordare a vizei de turist, e-Visa pentru scopuri precum recreere, turism, vizitarea rudelor/prietenilor, sau pentru afaceri pentru toţi solicitanţii ce doresc să viziteze India, atât cetăţeni români dar şi pentru cetăţeni din Republica Moldova şi Albania. Ambasada Indiei la Bucureşti vă adresează tuturor o invitaţie de a vizita India la aniversarea a 75 de ani de independenţă a Indiei.

(C)

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro