ICT

Industria textilă din Japonia emite 95 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an

S.B.
Internaţional / 03 mai

Industria textilă din Japonia emite 95 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an

Emisiile generate de industria de îmbrăcăminte vândută în Japonia totalizează peste 95 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an, cea mai mare parte din total rezultând din procesul de fabricaţie din străinătate, a arătat o estimare guvernamentală, informează news.ro.

Se estimează că procesul de fabricaţie şi transport al hainelor ar produce 90,09 milioane de tone de dioxid de carbon, sau 94,6% din total, potrivit Ministerului Mediului. Din cele 819.000 de tone de articole de îmbrăcăminte furnizate pieţei japoneze în 2020, 799.000 de tone, sau aproximativ 98%, au fost importate.

Restul de aproximativ 5 milioane de tone este atribuit în principal arderii hainelor nevândute şi a energiei utilizate pentru spălat. Prima estimare a guvernului arată că fiecare articol de îmbrăcăminte contribuie cu aproximativ 25 de kilograme de dioxid de carbon, precizează ministerul.

Industria confecţiilor reprezintă 10% din emisiile globale de carbon, potrivit unui raport al Programului de Mediu al ONU. Dintre emisiile globale din industrie, lanţurile japoneze de aprovizionare cu îmbrăcăminte reprezintă 4,5%, a transmis Ministerul Mediului.

Ministerul a lansat luna trecută un site web pentru a le cere consumatorilor să recicleze mai multe haine, în timp ce a îndemnat industria modei să lucreze la noi procese de producţie pentru a reduce emisiile de carbon.

Un total de aproximativ 510.000 de tone de haine au fost aruncate în Japonia anul trecut fără a fi reciclate sau refolosite, potrivit ministerului.

Primul ministru Yoshihide Suga anunţa la sfârşitul lunii aprilie un nou obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 46% până în anul fiscal 2030 faţă de nivelul fiscal 2013, în timpul unui summit climatic găzduit de preşedintele american Joe Biden.

În conformitate cu noul angajament, ministerul speră acum să sensibilizeze impactul industriei textile asupra mediului, inclusiv emisiile de dioxid de carbon şi poluarea apei.

"Prin furnizarea informaţiilor online, sperăm că utilizatorii află mai multe despre daunele provocate mediului de articolele de îmbrăcăminte şi se gândesc la reciclare înainte de a le arunca", a spus un oficial al ministerului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In timp ce milioane de oameni sunt in (aproape ) fundul gol , altii ard ,aproximatv , un miliard de piese de imbracaminte .Cica omul e un animal rational !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro