Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Inflaţia în zona euro a crescut până la 1,3%, în luna decembrie

B.B.
Internaţional /

Inflaţia în zona euro a crescut până la 1,3%, în luna decembrie

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut, în luna decembrie 2019, până la 1,3%, de la un nivel de 1% înregistrat în luna noiembrie 2019, arată o estimare preliminară publicată, marţi, de Eurostat, informează AFP.

Cifra comunicată de Eurostat este în linie cu estimărilor analiştilor intervievaţi de către furnizorul de servicii financiare Factset. În pofida creşterii din luna decembrie, inflaţia din zona euro este sub obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

Creşterea inflaţiei în zona euro în luna decembrie se explică în principal prin majorarea preţurilor la alimente, băuturi alcoolice şi ţigări, care au înregistrat un avans de 2%. Urmează preţurile la servicii, cu un avans de 1,8%.

Datele Eurostat mai arată că inflaţia de bază (core inflation), adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate preţurile pentru bunuri volatile, precum energia şi alimentele, a stagnat în luna decembrie la 1,3%, la fel ca şi în luna noiembrie.

Inflaţia de bază este urmărită cu atenţie de către BCE la elaborarea deciziilor sale. La prima sa şedinţă de politică monetară în calitatea de preşedinte al BCE, Christine Lagarde a spus că va revizui modul în care instituţia stabileşte politica monetară, analizând toate aspectele, începând de la modul în care defineşte succesul în lupta împotriva inflaţiei şi până la rolul pe care BCE îl poate juca în combaterea încălzirii globale.

Estimarea publicată marţi de Eurostat este una preliminară, urmând ca o estimare revizuită, precum şi datele privind inflaţia în Uniunea Europeană să fie date publicităţii în data de 17 ianuarie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS