Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Infrastructură, pe împrumut

G.M.
Ziarul BURSA #Politică #Construcţii /

Infrastructură, pe împrumut

Guvernul face eforturi pentru atragerea fondurilor europene în vederea construirii autostrăzii Sibiu-Piteşti, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, în urma întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Transporturilor şi Fondurilor Europene, Lucian Bode, respectiv Marcel Boloş.

Preşedintele a precizat: "Am discutat despre infrastructura de transport şi ce putem să pregătim pentru fonduri europene, dar şi despre o viziune pe termen mai lung pentru autostrăzi şi căi ferate. Se lucrează la asta. Banii europeni sunt o sursă de finanţare. Bugetul naţional este o altă sursă de finanţare, iar creditele reprezintă o altă sursă. Iar pentru a realiza infrastructura de care avem nevoie, va trebui ca Guvernul să se împrumute şi de la bănci. Noi nu ne dorim să venim în faţa românilor cu promisiuni de bucăţele de autostrazi, ci să venim cu o soluţie integrată pentru rezolvarea acestei probleme de infrastructură. Au fost discuţii pozitive şi Guvernul va veni cât de curând cu câteva proiecte foarte bune".

Amintim că, din cauza unor probleme de mediu, Comisia Europeană analizează încă solicitarea de finanţare a autostrăzii Sibiu-Piteşti, trimisă la Bruxelles de Guvern.

În legătură cu infrastructura construită pe bani împrumutaţi de la bănci, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat recent că nevoia financiară a ţării noastre pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi feroviare în următorii zece ani depăşeşte 40 miliarde euro şi că pentru realizarea acestui obiectiv, guvernele vor fi nevoite să se împrumute de pe piaţa bancară sau de pe piaţa de capital.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a declarat săptămâna trecută că nu este exclusă modificarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat şi va reevalua valorile estimate de fosta guvernare pentru marile proiecte de infrastructură feroviară, care au fost nerealiste, cu mult mai mici faţă de cele trecute în masterplanul de transport pe care ţara noastră l-a trimis la Comisia Europeană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS