INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂ Stadion de 480 milioane de lei la Constanţa

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 21 decembrie 2022

Stadion de 480 milioane de lei la Constanţa

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a lansat în consultare publică Hotărârea Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanţa. Stadionul va avea o capacitate de 18.000 locuri, iar obiectivul va mai include un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pistă cu 6 culoare), cu o tribună cu 1.000 de locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament, amenajări exterioare - căi de acces, promenadă, alei, drumuri şi platforme, reţele de utilităţi; împrejmuire, amenajări peisagistice. Stadionul va avea următoarele zone conforme cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim): pentru jucători şi oficiali (arbitri, însoţitori etc.), pentru spectatori, VIP şi VVIP; jurnalişti; personalul tehnic şi auxiliar.

Încă de anul trecut, Gheorghe Hagi, acţionar al echipei Farul, a vorbit despre necesitatea noului stadion: "Constanţa are nevoie de un stadion. Un stadion nou aduce suporteri, entertainment. Ideea e să construim împreună o echipă frumoasă. Toţi putem obţine performanţe mari dacă suntem împreună. Farul are cea mai buna bază sportivă, cea mai bună academie, Farul are o istorie de o sută de ani. Palmaresul Farului si al Viitorului rămân împreună."

Investiţia include zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, spaţiu de parcare de minimum 150 de locuri pentru VIP. Zonele de parcare pentru spectatori sunt asigurate de jur împrejurul stadionului pe o rază de maximum 1 km. Numărul de locuri de parcare pentru autoturisme este de circa 10% din capacitatea stadionului (1.800 locuri) şi pentru cel puţin 30 de autocare pentru suporterii echipei oaspete. În plus, faţă de funcţiunile de bază, clădirea stadionului urmează să integreze săli de antrenament, centru de conferinţe, cel puţin 6 săli cu capacitate de 20-40 locuri şi spaţii conexe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică. Durata de proiectare a obiectivului de investiţii este de 7 luni şi cea execuţie - 21 de luni. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 480 milioane de lei, din care 474 milioane de lei prin "CNI"- SA şi 6 milioane de lei prin UAT Municipiul Constanţa, preţuri valabile la data de 24 iunie 2022.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb