INS:50.000 de gospodării din întreaga ţară au participat la Recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor

S.B.
Miscellanea / 12 aprilie 2021

50.000 de gospodării din întreaga ţară au participat la Recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor

Aproximativ 50.000 de gospodării din România au participat la recensământul de probă (1 februarie - 31 martie 2021) efectuat de Institutul Naţional de Statistică în etapa de pregătire a Recensământului populaţiei şi locuinţelor care va avea loc în cursul anului 2022, se arată într-un comunicat al instituţiei, informează news.ro.

"Recensământul de probă a vizat testarea capacităţii de colectare a datelor, modul de funcţionare a soluţiei tehnice pentru auto-recenzare, precum şi organizarea fluxului de lucru în procesul de recenzare. Elemente de noutate la Recensământul propriu-zis care se va desfăşura în prima parte a anului 2022: fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza prin simpla accesare a unui link, se elimină complet chestionarele pe hârtie, recenzorii vor folosi tablete puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale", se arată în comunicat.

Recensământul de probă a avut în vedere testarea următoarelor activităţi: organizarea generală a recensământului (inclusiv aspecte metodologice); colectarea, înregistrarea, stocarea şi prelucrarea datelor; funcţionalitatea sistemului integrat IT; reacţia populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea scopurilor recensământului, recepţionarea conţinutului acestuia şi gradul de participare la recensământ.

Institutul Naţional de Statistică a beneficiat de sprijinul tehnic şi operaţional al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care se va implica pe parcursul întregului proces de recenzare şi în cadrul Recensământului propriu-zis.

Recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în trei etape: prima fază a început cu data de 1 februarie şi s-a realizat pregătirea bazei de date cu variabile de recensământ preluate din surse administrative şi precompletarea în chestionarele individuale; faza a doua a avut loc între 10-16 martie în acest an şi a avut loc auto-recenzarea (completarea chestionarelor online de către persoanele din gospodăriile cuprinse în eşantion), iar în faza a treia ce s-a desfăşurat între 22-31 martie şi s-au realizat de către recenzori interviurile faţă-în-faţă în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.

"Auto-recenzarea prin completarea chestionarului online a fost utilizată de circa 2.300 gospodării şi 5.200 persoane. Durata medie a completării unui chestionar individual a fost de 26 minute. Procedura de autorecenzare a fost utilizată pentru prima dată în România. Reacţia populaţiei faţă de procedura de auto-recenzare a fost una pozitivă, chestionarele fiind considerate, în general, relativ uşor de completat. Prin utilizarea tabletelor s-au colectat datele pentru 49.200 gospodării şi circa 68.800 persoane. Durata medie a completării unui chestionar individual prin recenzare a fost de 19 minute", se mai arată în comunicatul INS.

Fluxul de colectare, stocare şi prelucrare a datelor a funcţionat în mod corespunzător, neexistând sincope majore. Recensământul de probă şi-a atins obiectivele propuse şi a furnizat informaţiile necesare pentru îmbunătăţirea în continuare a modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din anul 2022.

Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice, nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele pur statistice şi nici diseminate în vreun fel. Începând cu anul 2021, în toate statele membre UE se realizează Recensământul populaţiei şi locuinţelor în conformitate.

În România, Recensământul populaţiei şi locuinţelor se va desfăşura potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 178/2020, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro