Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

INS:Cifra de afaceri din serviciile pentru întreprinderi, cu 1,8% mai mare (serie brută)

V.B.
Companii #Bunuri Industriale /

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut, în perioada mai-iunie, cu 1,8% ca serie brută, dar a scăzut cu 0,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de iunie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută (cu 6,6%), cât şi ca serie ajustată (cu 7,1%).

În semestrul I din acest an, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a sporit faţă de S1 2013, atât ca serie brută (cu 5,5%), cât şi ca serie ajustată (cu 5,7%).

Majorarea cu 1,8% ca serie brută în intervalul mai-iunie s-a datorat creşterilor înregistrate la activităţile de transport (4,7%), la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (0,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (0,4%) şi activităţile de comunicaţii (0,4%). Pe de altă parte, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 4,2%.

Diminuarea, în perioada mai-iunie, cu 0,6% ca serie ajustată a fost cauzată de scăderea activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (2,8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (2,5%) şi comunicaţiilor (0,7%). În schimb, creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (0,5%) şi transporturile (0,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013, a crescut pe ansamblu cu 6,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (28,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (14,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (6,4%), comunicaţii (3,4%) şi transporturi (3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013, a crescut pe ansamblu cu 7,1%, datorită sporurilor consemnate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (27,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (15,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (6,5%), comunicaţii (4,8%) şi transporturi (2,2%), se mai arată în comunicatul INS.

În semestrul I 2014 comparativ cu semestrul I 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, s-a mărit per ansamblu cu 5,5%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (23,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (16%), comunicaţii (5,1%), transporturi (4%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,2%).

În semestrul I 2014 comparativ cu semestrul I 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,7%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (19,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (15,1%), transporturi (4,9%), comunicaţii (4,6%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,6%), conchide INS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie