Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Instanţa a respins măsurile asigurătorii pe conturile unor angajaţi Petrotel Lukoil

C.P.
Ziarul BURSA #Companii /

Instanţa a respins măsurile asigurătorii pe conturile unor angajaţi Petrotel Lukoil

Tribunalul Prahova a respins, pe 30 septembrie 2015, moţiunea iniţiată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de a aplica măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale angajaţilor Petrotel Lukoil, acuzaţi de presupuse infracţiuni, susţine serviciul de presă al PJSC Lukoil, într-un comunicat.

De asemenea, instanţa a admis, marţi, cererea de modificare a obligaţiilor impuse prin măsura preventivă pentru Andrey Bogdanov, directorul general al Petrotel Lukoil SA Ploieşti. Înainte, acesta era obligat să nu depăşească limita teritorială a două judeţe - Prahova şi Ilfov. "Potrivit deciziei instanţei, Andrey Bogdanov are drept de liberă circulaţie pe întreg teritoriul ţării", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Recent, Tribunalul Prahova a scăzut sumele asupra cărora se instituie sechestrul asigurător pe conturile Petrotel Lukoil Ploieşti şi Lukoil Europe Holdings BV Olanda, dispunând măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 1,2 miliarde de euro, iniţial fiind puse sub sechestru peste două miliarde de euro. Această decizie luată de magistraţi nu poate fi atacată.

În iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asigurătorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro.

Dosarul în care Lukoil şi reprezentanţi ai săi sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii a fost trimis în judecată, printre inculpaţi fiind Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Holdings Bvatrium, dar şi români şi ruşi din conducerea rafinăriei din Ploieşti.

Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor şi urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil şi a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect, pentru complicitate la cele două infracţiuni.

La începutul lunii septembrie, judecătorii au interzis Petrotel să-şi lichideze activitatea pe o perioadă de 60 de zile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS