Revista BURSA Construcţiilor

Instanţa menţine rezoluţia Registrului Comerţului cu privire la o hotărâre a AGA SIF Oltenia din 28 aprilie

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iulie 2020

Instanţa a respins ca neîntemeiată plângerea formulată de SIF Banat-Crişana (SIF1) împotriva rezoluţiei Directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind cererea de depunere/menţionare a actelor în vederea publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii AGOA SIF Oltenia din 28 aprilie privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Strategiei societăţii pentru acest an, se arată într-un raport al SIF5 remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"SIF Oltenia informează investitorii că în dosarul nr. 3020/63/2020, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în contradictoriu cu SIF Banat-Crişana, în calitate de petent, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dolj, în calitate de intimat, având ca obiect plângere împotriva rezoluţiei Directorului Oficiului Registrului Comerţului, privind cererea de depunere/menţionare acte cu nr. de verificare 15357/15.05.2020, în vederea publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii AGOA SIF Oltenia nr. 6 din data de 28 aprilie 2020, instanţa de judecată a respins plângerea ca neîntemeiată", se arată în raportul SIF-ului.

Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.

În data de 28 aprilie, la Craiova, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF-ului, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, la acea dată au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

La cea prezidată de Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, inclusiv Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Strategia societăţii pentru acest an, puncte ce însă au fost respinse de adunarea condusă de Buşu, ce a avut un cvorum de 30,54%.

Pentru acest an, SIF Oltenia estimează venituri totale de 55,77 milioane de lei, reprezentând circa o treime din cele obţinute în 2019, în sumă de 156,63 milioane lei şi un profit net de 27,52 milioane lei, aproximativ o cinicime din rezultatul anului trecut, de 124,13 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro