ÎNTR-O SCRISOARE ADRESATĂ PREMIERULUI LUDOVIC ORBANConsumatorii financiari contestă numirea noului şef al ANPC

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS) şi Asociaţia CREDERE pentru Informarea, Consilierea şi Educarea Consumatorilor contestă numirea lui Eduardt Cozminschi în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Aceştia susţin că Eduardt Cozminschi nu are nicio zi de experienţă în ceea ce priveşte protecţia consumatorilor.

Afirmaţiile consumatorilor vin în contextul în care liberalul botoşănean a fost numit, marţi seara, prin decizie semnată de premierul Ludovic Orban, în fruntea Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor.

Sursele citate arată, într-o scrisoare adresată prim-ministrului Oban: "Susţinem pe deplin una dintre priorităţile anunţate de dumneavoastră la preluarea mandatului de prim-ministru şi anume «readucerea competenţei şi profesionalismului în funcţionarea instituţiilor publice», însă ne exprimăm îndoiala că această numire respectă acest deziderat.

Considerăm că a venit momentul ca vocea, talentul şi susţinerea politică să nu mai fie singurele criterii luate în calcul de decidenţi atunci când desemnează conducători ai unor instituţii specializate ale statului, unde este nevoie de reacţii rapide şi competente încă din prima zi de mandat".

Consumatorii au reiterat cererea să aibă o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.

Decizia publicată în Monitorul Oficial, în 17 decembrie 2019, are un singur articol: "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Eduardt Cozminschi se numeşte în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor".

Noul preşedinte al ANPC este, potrivit presei locale, secretar general al organizaţiei municipale a PNL Botoşani, de profesie fiind mediator autorizat.

La sfârşitul lunii noiembrie, după ce PNL a preluat guvernarea, presa din Botoşani relata că liberalii "sunt disperaţi" să ocupe cât mai repede posturile de directori în administraţia locală, dar şi de secretari de stat sau subsecretari în cadrul ministerelor. Peste 50 de CV-uri au fost depuse de către liberalii care se considerau îndreptăţiţi să primească funcţii de conducere.

Botosaninecenzurat.ro scria, atunci, că "printre cei care au depus CV-uri se numără fostul deputat Verginel Gireadă, care a optat pentru postul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dar şi Eduardt Cozminschi, care îşi doreste neapărat un post în cadrul Agentiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor".

Fostul şef al ANPC, Horia Constantinescu, a fost demis în seara de 28 noiembrie, printr-o Ordonanţa de Urgenţă, la numai câteva luni după numirea sa ca preşedinte al instituţiei. După aflarea deciziei, Constantinescu a afirmat: "Au fost trei luni teribile si culmea cu lupte majore inclusiv in interiorul institutiei".

Horia Constantinescu a fost desemnat preşedinte al ANPC în luna august a acestui an, fiind învestit în funcţie de fostul premier Viorica Dăncilă. El este cunoscut pentru controalele pe care le-a efectuat în staţiunile turistice în perioadele estivale, dar şi pentru toată activitatea întreprinsă în trimpul cât a fost comisar şef adjunct în cadrul CJP Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie