Iohannis a solicitat OMV începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în perimetrul Neptun Deep

V.G.
Politică / 21 noiembrie

Iohannis a solicitat OMV începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în perimetrul Neptun Deep

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat conducerii OMV, în discuţiile pe care le-a avut astăzi la Cotroceni cu o delegaţie a OMV Petrom, începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în cadrul perimetrului deţinut de Romgaz şi OMV Petrom, transmite Administraţia Prezidenţială, potrivit News.ro.

Alte subiecte abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea şi planurile de investiţii în România. Cu referire la strategia OMV Petrom, au fost prezentate principalele direcţii de implementare a unui plan de investiţii ambiţios, care vizează inclusiv producţia de energie din surse regenerabile, biocombustibili şi adoptarea de noi tehnologii.

În contextul preocupărilor privind asigurarea securităţii energetice la nivel naţional şi a eforturilor de gestionare adecvată a efectelor crizei din energie, Preşedintele României a subliniat faptul că potenţialul energetic al ţării noastre este unul deosebit, dar care trebuie susţinut consistent prin investiţii ale operatorilor din sectorul energiei, arată Administraţa Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa care trebuie acordată tranziţiei energetice, în special din perspectiva inovării, accentuând oportunităţile oferite de fondurile europene.

Preşedintele României a precizat faptul că, dată fiind criza energetică actuală şi riscurile existente, ţara noastră îşi propune să utilizeze întregul potenţial energetic şi toate resursele de care dispunem, pentru a trece cu bine peste criză şi a reduce riscurile în funcţionarea sistemului energetic naţional, mai indică sursa citată.

În cadrul discuţiilor cu privire la planurile de investiţii ale companiei, un subiect distinct l-a constituit proiectul Neptun Deep.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa strategică a acestui proiect pentru România şi a solicitat conducerii OMV începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în cadrul perimetrului deţinut de Romgaz şi OMV Petrom, având în vedere că legea offshore este una favorabilă şi se află în vigoare.

Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului şi paşii cheie realizaţi, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiţie la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil.

În continuarea discuţiilor, au fost abordate o serie de aspecte privind evoluţiile energetice regionale din perspectiva impactului crizei energetice asupra economiei în general, dar şi asupra mediului de afaceri şi populaţiei.

Preşedintele României a subliniat necesitatea unor măsuri adecvate, care să reducă inechităţile şi să asigure susţinerea de care consumatorii casnici au nevoie, dar şi a economiei în ansamblul său, pentru menţinerea competitivităţii în industrie şi alte sectoare.

În contextul discuţiilor privind evoluţiile de la nivel regional, a fost abordată intenţia OMV Petrom de dezvoltare a unor proiecte de anvergură şi în Republica Moldova, iniţiativă salutată de Preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că România este dispusă să acorde tot sprijinul necesar asigurării unui nivel adecvat de securitate energetică în ţara vecină, mai indică sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Oaare ce comision a negociat iohanis ? Negocerile economice sunt atributul guvernului ,mai exact ale ministerului economiei. In atributul presedintelui este politica externa. Totusi iohanis vrea sa crefm ca are calitati de negociator. Din ce sa vazut cestindivid este cel mai mare ticaalos politic de la revolutie pana acum. Ce calitate are iohanis?

  Stie sa citeasca de pe foi 

  Vai si amar... OMV trebuie nationalizat... Gata cu prostiile si privatizarile in Romania... Austria sa isi foreze la ei in tara si sa isi exploateze ce vor... Gata ca oricum nu ne vor in shengen....

  1. romanii nu mai sunt in stare sa faca un pod

   fara o firma straina ( nici omv nu sunt convins ca poate) nu se va face forarea ever, ca tehnic nu suntem in stare 

  Cu gazele la 150 ? Poate la Sf asteapta !

  nu are cum sa inceapa :

  1- rusii nu vor si alaturi de Neptun e conflict 

  2- nu au tehnologia necesara  

  3- trebuie livrat prin Turcia 

  Johanis vrea sa acopere mizeria austriaca cu Schengen 

  Dar, romanii stiu si dupa 8 dec , salariatii vor trimite date ptr DNA.

  Deja trimit! Caprau stie! 

  Afara cu OMV din tara. Trad.a.torii care au dat pe gratis resursele Romaniei la puscarie cu ei. In schimb poporul este jecmanit.

  1. deci vrei sa il bagi la puscarie pe bombonel

   ai naibii Useristi cum se iau ei de oamenii mari ai tarii 

  Adevarati capitalisti astia de mai sus, as putea spine ca sunt demni de Scanteia Tineretului! Cu tente aurii.

  daca se grabeste johanis inseamna ca e ceva rau pentru tara ,pentru romani si bine pentru altii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro