Italia consideră ''trist'' vetoul privind aderarea ţării noastre şi a Bulgariei la Schengen

V.G.
Politică / 9 decembrie 2022

Italia consideră ''trist'' vetoul privind aderarea ţării noastre şi a Bulgariei la Schengen

Ministrul italian de interne, Matteo Piantedosi, a calificat drept "trist şi dezamăgitor" vetoul Austriei şi al Olandei la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, informează EFE, potrivit Agerpres.

''Este o zi tristă pentru Uniunea Europeană. Am participat la o reuniune dezamăgitoare'', a spus Piantedosi, într-o declaraţie făcută astăzi, despre Consiliul miniştrilor de interne care a avut loc cu o zi înainte la Bruxelles şi care s-a încheiat fără un acord între statele membre.

La această reuniune, miniştrii de interne din UE-27 au aprobat intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2023, dar nu şi a României şi Bulgariei, din cauza opoziţiei Austriei şi Olandei (aceasta din urmă în cazul Bulgariei).

''Sunt ţări surori, au urmat calea care li s-a cerut şi ar avea o contribuţie importantă la controlul frontierelor'', a spus ministrul italian.

Piantedosi a afirmat că "Europa nu reuşeşte să garanteze controlul frontierelor externe şi să găsească o soluţie comună împotriva imigraţiei ilegale, în timp ce pune obstacole de tot felul în calea a două popoare care au rădăcini şi orizonturi comune".

Austria a blocat intrarea României şi Bulgariei în Schengen, considerând că acestea nu garantează controlul imigraţiei ilegale la frontierele lor, în pofida faptului că atât Comisia, cât şi Parlamentul European au cerut în mod repetat ca cele două ţări să fie admise în spaţiul de liberă circulaţie.

Atât România, cât şi Bulgaria insistă că îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a adera la Schengen şi atribuie opoziţia Austriei (şi a Olandei, în cazul Bulgariei) intereselor politice ale partidului conservator care conduce guvernul de la Viena.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro