Jean Pierre Mustier rămâne la conducerea UniCredit

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, a anunţat ieri că directorul său general, Jean Pierre Mustier, a confirmat că îşi va păstra poziţia, după apariţia în presă a unor zvonuri potrivit cărora francezul ar putea să preia postul de CEO la banca britanică HSBC, transmite Reuters, conform Agerpres.

UniCredit a lansat recent un nou plan până în 2023 şi "întreaga echipă managerială, inclusiv Jean Pierre Mustier, este concentrată în totalitate pe executarea cu succes a planului", a informat banca italiană într-un comunicat de presă.

Anterior, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat că Jean Pierre Mustier s-a retras din cursa pentru a prelua postul de director general al HSBC.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care a presupus eliminarea a 14.000 de locuri de muncă şi închiderea a peste 900 de agenţii, dar care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor financiare şi solidităţii capitalului celei mai mari bănci italiene. Anterior, Mustier, în vârstă de 59 de ani, a lucrat pentru Societe Generale SA.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS