Abonament gratuit

JLL: "Ţara noastră atrage noi investitori imobiliari"

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

Ţara noastră continuă să atragă investitori imobiliari şi în acest an, pe fondul indicatorilor macroeconomici stabili şi cu perspective de îmbunătăţire, dar şi al randamentelor mai atractive faţă de alte pieţe din regiune, susţin specialiştii din cadrul companiei de consultanţă JLL.

Aceştia arată că valoarea tranzacţiilor imobiliare din România a totalizat 180 de milioane de euro, în primul trimestru, peste jumătate din această sumă - respectiv 96 milioane euro - reprezentând vânzări de proiecte de birouri din Bucureşti. "Proiectele industriale şi logistice au rămas şi în acest an în atenţia investitorilor, atrăgând peste o treime din tranzacţiile cu active imobiliare din primul trimestru, în sumă de 57 milioane de euro. Restul tranzacţiilor a avut ca obiect spaţiile de retail, cu un total de 28 de milioane de euro", subliniază sursele citate.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, tranzacţiile cu proprietăţi comerciale - birouri, spaţii industriale, logistice şi de retail - au crescut, în primul trimestru din acest an, cu peste 30%.

Analiştii de la JLL văd un interes crescut pentru piaţa imobiliară din România din partea unor investitori noi, atraşi de randamentele atractive pe care le pot obţine comparativ cu alte pieţe din regiune, precum Polonia, Cehia sau Ungaria. Acest an a marcat intrarea în România a unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume - Blackstone - prin platforma europeană Logicor, afirmă sursele citate.

Silviana Badea, head of Capital Markets JLL România, a declarat: "JLL a reprezentat Logicor la preluarea portofoliul Immofinanz de proiecte logistice şi industriale din România, într-o tranzacţie pan-europeană, care a implicat şi active din Germania şi Ungaria. Ne concentram pe atragerea de noi investitori din multiple geografii, pentru că avem convingerea că România reprezintă o oportunitate neexplotatată în contextul actual din Europa Centrală şi de Est. Ne bucurăm să vedem (...) alţi investitori cu istoric şi expunere în România, precum GTC, au reluat achiziţiile. Este încă o dovadă că România reprezintă în acest moment o oportunitate de investiţii".

Tranzacţia Logicor-Immofinanz este una dintre cele mai mari încheiate în primul trimestru. Alte achiziţii importante au fost preluarea a integrală de la fondul Bluehouse a proiectului de birouri City Gate de către GTC şi achiziţia de către Alpha Bank a clădirii de birouri Cubic Center, deţinută de Adval Asset Management.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie