"Johnson & Johnson" taie 3.000 de posturi la divizia de dispozitive medicale

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 ianuarie 2016

"Johnson & Johnson" taie 3.000 de posturi la divizia de dispozitive medicale

"Johnson & Johnson" (J&J) din SUA va disponibiliza circa 3.000 de locuri de muncă la divizia sa de dispozitive medicale, în următorii doi ani, respectiv 4-6% din totalul personalului acesteia, urmărind astfel să realizeze economii anuale de până la un miliard de dolari, respectiv să se concentreze pe produse inovatoare.

Disponibilizările privesc operaţiunile J&J din sectorul ortopedic, cel chirurgical şi cardiovascular, chiar dacă societatea nu are planuri imediate de eliminare a unor produse specifice, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Ernie Knewitz. Acesta nu a oferit detalii referitoare la regiunile în care vor fi făcute tăierile de personal.

"Economiile ne vor ajuta să ne creştem afacerile din sectorul dispozitivelor medicale", a declarat Knewitz, adăugând: "Această creştere poate implica achiziţii, dar şi investiţii în programele noastre interne".

Divizia de dispozitive medicale de consum, îngrijire a vederii şi diabet nu va fi afectată, conform J&J.

Vânzările diviziei de dispozitive medicale din cadrul J&J a avut vânzări de 19 miliarde de dolari în primele nouă luni din 2015, cu 10,4% mai puţin faţă de perioada similară din 2014.

Conducerea J&J nu este satisfăcută de cererea de genunchi artificiali, aparate pentru traume şi unele produse chirurgicale, urmărind să le îmbunătăţească.

Programul de restructurare derulat de J&J este aşteptat să producă economii brute anuale de 800 de milioane de dolari, respectiv cel mult un miliard de dolari, conform companiei. Majoritatea economiilor sunt aşteptate până la finele lui 2018, inclusiv aproximativ 200 de milioane de dolari în 2016.

Compania estimează costuri brute de restructurare de 2-2,4 miliarde de dolari, din care aproape 600 de milioane de dolari contabilizate în ultimul trimestru din 2015.

J&J are circa 60.000 de salariaţi la nivel mondial, în cadrul diviziei de dispozitive medicale, adică aproape jumătate din forţa sa de muncă globală: circa 127.000 de angajaţi. Compania îşi va anunţa la data de 26 ianuarie rezultatele financiare aferente ultimului trimestru din 2015.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro