Juan Guaido, primit de Emmanuel Macron la Palatul Elysee

F.F.
Internaţional /

Juan Guaido, primit de Emmanuel Macron la Palatul Elysee

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit la Palatul Elysee pe Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale venezuelene, recunoscut preşedinte interimar de peste 50 de ţări şi care încearcă să-l îndepărteze de un an de la putere pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, relatează AFP.

Macron, care a anunţat vineri pe Twitter că a avut o "discuţie constructivă" cu Guiado, a postat o fotografie în care îi strânge mâna opozantului venezuelean.

Juan Guaido a efectuat o vizită la Paris după ce a fost primit de către premierul britanic Boris Johnson la Londra şi a participat la Forumul Economic Mondial (WEF) de la davos, în Elveţia.

Întâlnirea cu Macron a fost anunţată anterior de preşedinţia franceză.

Juan Guaido reclamă orgaizarea unor noi alegeri prezidenţiale în ţara sa, acuzând că că alegerile din 2018, care i-au permis lui Nicolas Maduro să rămână la putere au fost pătate de "fraude". El a fost reales preşedinte al Parlamentului unicameral venezuelean la 5 ianuarie, însă puterea chavistă nu recunoaşte acest vot.

"Franţa susţine organizarea rapidă a unor alegeri prezidenţiale libere şi transparente în Venezuela, a mai scris Macron pe Twitter.

Franţa face parte dintre cele peste 50 de ţări, cu Statele Unite în frunte, care îl recunosc pe Guaido preşedinte interimar al acestei ţări sud-americane.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS