Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

JUSTIŢIA IRANIANĂ: Ambasadorul britanic la Teheran este "un element indezirabil"

F.D.
Internaţional /

Ambasadorul britanic la Teheran este "un element indezirabil"

Justiţia iraniană a anunţat marţi că ambasadorul britanic la Teheran, Rob Macaire, este "un element indezirabil", a relatat presa de stat din Iran, după ce oficiali ai ţării l-au acuzat că a participat la proteste ilegale în pofida faptului că diplomatul a negat acest lucru, transmite Reuters.

Ministerul de Externe din Iran, care l-a convocat pe ambasador pentru a se plânge de acest incident, va fi responsabil de anunţarea unei eventuale măsuri de expulzare a lui Macaire, care se află la post din 2018.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab a spus că Londra nu a primit o informare oficială că Macaire va fi expulzat, adăugând că o astfel de acţiune ar fi regretabilă.

"Pe baza regulilor internaţionale, ambasadorul britanic în Iran este un element indezirabil", a declarat purtătorul de cuvânt al al sistemului judiciar iranian, Gholamhossein Esmaili, întrebat find despre trimisul britanic la Teheran. Remarcile au fost făcute la televiziunea de stat.

În remarci publicate de site-ul de ştiri Eslahat, clericul de orientare dură Ayatollah Ahmad Alamolhoda a afirmat la rândul său că expulzarea ambasadorului ar fi "cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla", pentru că în caz contrar susţinătorii locali ai generalului iranian ucis de o dronă americană "l-ar ciopârţi mărunt".

Alamolhoda este liderul rugăciunilor de vineri din oraşul sfânt al musulmanilor şiiţi Mashhad.

Macaire a fost reţinut pentru scurt timp, sâmbătă, autorităţile iraniene afirmând că acesta a participat la o demonstraţie ilegală care a avut loc pe fondul nemulţumirii publice provocate de recunoaşterea doborârii de către armată a unui avion de pasageri.

Ambasadorul a declarat că a participat la un priveghi pentru victimele din avionul prăbuşit. Londra a apreciat că reţinerea ambasadorului a fost o încălcare a convenţiilor diplomatice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS