Kim Jong Un: Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord intră într-o ''nouă eră de prosperitate''

F.D.
Internaţional / 19 iunie

Kim Jong Un: Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord intră într-o ''nouă eră de prosperitate''

Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord intră într-o ''nouă eră de prosperitate'', a asigurat liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul bilateral de la Phenian cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP. Acesta din urmă a afirmat la rândul său că "apreciază sprijinul" nord-coreean faţă de politica rusă.

"Relaţiile dintre ţările noastre intră într-o nouă eră de mare prosperitate care este imposibil de comparat chiar şi cu cea din perioada relaţiilor sovieto-coreene din secolul trecut", a spus Kim, potrivit traducerii în rusă a remarcilor sale relatate de agenţiile de presă ruse.

"Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene apreciază misiunea importantă şi rolul unei Rusii puternice în menţinerea stabilităţii şi echilibrului în lume", a adăugat Kim, declarându-şi "sprijinul deplin" faţă de operaţiunea militară lansată de Rusia în Ucraina în februarie 2022.

Coreea de Nord "îşi va întări comunicarea strategică cu Rusia în faţa situaţiei care se complică" în lume, a mai spus liderul nord-coreean.

"Acordăm o înaltă apreciere sprijinului dvs sistematic şi permanent pentru politica rusă, inclusiv în ce priveşte dosarul ucrainean", a afirmat la rândul său Vladimir Putin la începutul întâlnirii cu Kim Jong Un, după o ceremonie solemnă desfăşurată în principala piaţă din Phenian.

Putin a anunţat totodată că este "pregătit" un "nou document fundamental" privind relaţiile bilaterale "pe termen lung".

Potrivit Kremlinului, este vorba de un "acord de parteneriat strategic global", care, dacă va fi semnat, va fi condiţionat de "evoluţia profundă a situaţiei geopolitice din lume".

Vladimir Putin a mai amintit la întâlnirea de miercuri că "Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de decenii de o prietenie solidă şi de o strânsă vecinătate" şi şi-a exprimat speranţa că "următoarea întâlnire" cu Kim Jong Un "va avea loc în Rusia, la Moscova".

Cei doi s-au mai întâlnit în Extremul Orientul rus în aprilie 2019 şi septembrie 2023.

Un video publicat de Kremlin de la primirea festivă a oaspetelui rus în principala piaţă din Phenian, decorată cu portrete uriaşe ale celor doi lideri, arată mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv numeroşi copii, salutându-i pe Putin şi Kim cu flori şi baloane în mâini, în sunetele unei orchestre militare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Prosperitate pentru dictatori si acolitii lor, nu pentru omul de rand!

    La “prosperitate” nord-coreana si mujica esti cu un picior in groapa:-)

    Ce diferență între poporul din Coreea de Sud și tălâmbul ăsta din Coreea de Nord ! Cei din Sud demonstrează lumii cat de performanți sunt coreenii, pe când papleacă ăsta parca vrea sa demonstreze lumii cat poate fi prostit de tare un popor, viguros de altfel !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb